Mielipide

Dinamo paljon parempi, mitä venäläismedia ymmärtää

KHL / Kolumni
Dinamo Moskova on yksi KHL:n suurista. Dinamo Moskova on voittanut KHL:n mestaruuden kahdesti, mutta viime vuosina menestys on kiertänyt. Tällä kaudella joukkueessa pelaa kaksi sarjan parhaiten palkattua pelaajaa, mutta se ei ilmeisesti venäläisille riitä.

Dinamo Moskovassa pelaa KHL:n kaksi parhaiten palkittua pelaajaa eli Vadim Šipatšov ja Dimitri Jaskin. Joukkueen puolustusta johtaa kokenut suomalaispuolustaja Juuso Hietanen ja maalilla pelaa loistava venäläismaalivahti Ivan Botšarov.

Dinamo Moskovassa on laadukas puolustus, missä toki kaikki kiekollinen osaaminen jää ykköspariin. Toki tämä on monessa venäläisessä joukkueessa kulttuuri, että puolustajat puolustaa ja hyökkääjät hyökkää. KHL-peleissä on yleensä nähtävissä se, että venäläiset joukkueet puolustavat omaa maalinedustaa todella kovaa, eikä parhaille maalintekosektoreille pääsy ole helppoa.

Helsingin Jokerit antoi tiistaina Dinamolle kunnon opetuksen, kun Jokerit murskasi Moskovan jättiläisen lukemin 6–1. Lukemat vääristää todellisuutta, sillä peli oli täysilukuisena pelattaessa erittäin tasaista vääntöä, kuten aina huippujoukkueiden välillä. Jokerit hoiti pelin nimiinsä erikoistilanteilla ja kolme pikamaalia toisessa oli liikaa Krikunovin valmentamalle joukkueelle.

Venäläisessä mediassa nousi pelin jälkeen armoton keskustelu liikkeelle siitä, riittääkö Dinamon syvyys pärjätäkseen KHL:ssä. Dinamossa on venäläisen median mukaan tehty isoja virheitä, kun kaikki paukut on ladattu ykköskenttään eikä joukkue kestä loukkaantumisia.

Jokereita vastaan Dinamon riveistä puuttui Teemu Pulkkinen kakkoskentästä. Pulkkinen oli käytännössä ainut merkittävä poisjäänti.

Siitä huolimatta joukkueen ykköskenttään riittää vielä Dmitri Kagarslitskin kaltainen taitohyökkääjä ja kakkoskenttään NHL:ssä viime vuosina esiintynyt Oscar Lindberg.

Venäläismedian mukaan Dinamo on kiinni palkkakatossa eikä pysty enää merkittäviä siirtoja tekemään vahvistaakseen joukkuetta, joten mikäli tästä kaudesta tulee jälleen pannukakku olisi seurajohdon mietittävä tarkkaan tulevana kesänä, miten joukkuetta jatkossa rakentaa.

Suhteellisuuden taju olisi tietysti hyvä pitää mukana, kun puhutaan joukkueen rakentamisesta, sillä Dinamon kolmos- ja neloskenttäkin ovat ihan KHL:ssä meditoituneilla pelaajilla täytetty.

Väitän, että mikäli Helsingin Jokereiden ykköskentässä pelaisivat parhaat mahdolliset Euroopassa pelaavat suomalaishyökkääjät sekä alakentissä kakkoskorin jätkiä ja Iiro Pakarisen kaltaisia KHL-kokeneita pelaajia, olisivat suomalaiset aika tyytyväisiä joukkueensa rakennusmallista.

Tätä on palkkakatto KHL:ssä. Enää ei voi rakentaa joukkuetta lompakolla, vaan on pyrittävä käyttämään järkeä, jotta saadaan paras kokonaisuus.

» Lähetä palautetta toimitukselle