Mielipide

Rangers-päävalmentaja Quinn ei välitä vanhoista meriiteistä − tähtipelaajan penkitys herätti joukkueen avausvoittoon

NHL / Kolumni
New York Rangers -puolustaja Kevin Shattenkirk ei mahtunut joukkueen kokoonpanoon torstain Sharks-ottelussa. Puolustajan penkitys kertoo paljon uuden päävalmentajan, David Quinnin, toimintamallista.

New York Rangersin veteraanipuolustaja Kevin Shattenkirk istui torstain San Jose Sharks -ottelussa lehdistökatsomon puolella. Tällä kertaa kyseessä ei ollut loukkaantuminen, mies on toipunut hyvin viime kevään polvileikkauksesta. Shattenkirk ei yksinkertaisesti mahtunut edes terveenä Rangersin kokoonpanoon.

Voiko joukkueen heikon alkukauden kaataa yhden pelaajan harteille? Ei, mutta Shattenkirkin penkittäminen kertoo enemmän tulokasvalmentaja David Quinnista, kuin Shattenkirkista. Rangersin edellinen valmentaja Alain Vigneault peluutti mielellään veteraanipelaajia, senkin uhalla että nuoremmat pelaajat esiintyivät kaukalossa tehokkaammin.

Vigneault kohteli pelaajiaan eri tyylillä. Nuoremmille pelaajille kuri oli tiukkaakin tiukempi. Ratkaiseva virhe ja seuraava ottelu katseltiin katsomon puolelta. Kokeneempien pelaajien kohdalla kärsivällisyyttä riitti liiankin paljon.

"Kukaan ei ole turvassa, jos luistin ei ala liikkua."

Shattenkirkin penkittäminen kertoo pitkälti kolmesta asiasta. Quinn haluaa osoittaa aikaisessa vaiheessa kautta, että hänen joukkueessaan ei vanhat meriitit paina. Pelaajia kohdellaan tasavertaisesti ja kaukalossa nähdään sillä hetkellä parhaat pelaajat. Ensimmäistä kauttaan penkin takana olevan Quinnin on osoitettava pelaajilleen nopeasti, kuka johtaa tätä näytelmää.

Penkitys voidaan tulkita myös varoituksena muille pelaajille, etenkin kokeneemmille NHL-veteraaneille. Kukaan ei ole turvassa, jos luistin ei ala liikkua. Tähän kategoriaan voidaan alkukauden perusteella laskea keskushyökkääjä Mika Zibanejad ja laituri Chris Kreider.

Kolmantena, penkitys kertoo jotain Shattenkirkin tämänhetkisestä pelikunnosta. Polvileikkauksesta toipuminen ottaa oman aikansa, mutta 29-vuotias puolustaja on ollut alkukaudesta liikenteessä aivan liian kevyellä jalalla. Kiekko liikkuu ylivoimalla Shattenkirkin lavasta ihan mukavasti, mutta puolustajan olisi syytä pystyä tärkeisiin vaihtoihin myös toisessa päässä kenttää.

Harjoituskaudella Rangersin pukukopissa vallitsi positiivinen ilmapiiri. Quinn vannoi joukkueen odottavan enemmän itseltään kuin media, mutta muistutti että uusien pelijärjestelmien opettelu vie oman aikansa.

Kukaan ei odota Rangersilta ihmeitä, mutta pitkät tappioputket voivat lannistaa positiivisimmatkin joukkueet. Joukkue nappasi ensimmäisen voittonsa, ilman Shattenkirkiä, Sharksia vastaan. Shattenkirk palaa kokoonpanoon lauantain kotiottelussa Edmonton Oilersia vastaan. 

Quinn onnistui herättämään joukkueensa torstai-iltana, ja tuloksena oli ensimmäinen voitto. Seuraava tehtävä on herättää Kevin Shattenkirk. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös