Mielipide

Dallas Starsin mestaruusunelma vaatii Miro Heiskasen tällä hetkellä puuttuvaa liekehtimistä

NHL / Kolumni
Miro Heiskasen viimeisten otteluiden esityksissä on ollut tuskastumiseen ja väsymiseen viittaavia piirteitä.

Väärinkäsityksen välttämiseksi tärkeä muistutus heti alkuun.

Miro Heiskanen ei ole pelannut huonosti Stanley Cup -finaaleissa Tampa Bay Lightningia vastaan. Suomalaistähti on ollut Dallas Starsin tärkeimpiä pelaajia ja pelannut laadukasta jääkiekkoa, siitä ei ole kysymys.

Heiskanen ei ole kuitenkaan pelannut niin hyvin kuin pudotuspelien alkupuolella, jolloin hän suorastaan roihusi kaukalossa. Otteet olivatkin niin loistavia, ettei niiden ollut realistista olettaa jatkuvan tasaisesti loppuun asti.

Tilastojen mukaan Heiskasen pelillinen huippu pudotuspeleissä oli sarjassa Colorado Avalanchea vastaan, minkä jälkeen käyrä on osoittanut alaspäin. Ja jälleen muistutuksena – vaikka käyrä osoittaisikin alaspäin, niin miehen pelillinen taso on silti todella korkealla.

Lightningia vastaan Heiskasen voi tietyllä tapaa sanoa puristaneen mailaa enemmän kuin tähän asti pudotuspeleissä. Pelaaminen ei ole ollut niin sujuvaa ja tehokasta kuin aiemmin. Väkinäisyys korostuu etenkin ylivoimapelaamisessa, jossa Heiskanen ei ole saanut aikaan yhtäkään tehopistettä sitten Avalanche-sarjan.

Toisin kuin aiemmissa pudotuspelisarjoissa, nyt Heiskanen on huomattavasti useammin joutunut kiihdyttäessä hyökkäyksiin kaartamaan takaisin omalle puolustusalueelleen, kun Lightning on tukkinut aiemmin pudotuspeleissä Starsille avoinna olleet kunniakujat hyökkäysalueelle.

Heiskanen näyttää myös joutuvan paljon useammin taklausten ja iskujen kohteeksi, minkä voi olettaa olevan täysin tiedostettu asia Lightning-leirissä. Aiempaa kovemmalla fyysisellä horjuttamisella Heiskaselta on saatu vietyä peli-iloa pois.

Täytyy myös muistaa, että kaikista harvinaisen kypsän pelaajan kehuista huolimatta Heiskanen on edelleen todella nuori NHL-pelaaja, jolla on vielä paljon kehityttävää fyysisesti. Heinäkuun lopun harjoitusotteluilla alkanut rupeama on ollut raskas paketti, jonka kuormitukset eivät voi olla näkymättä pelaajissa.

Kuormitusten vaikutuksen on kuitenkin voinut aistia Heiskasen pelaamisesta, mistä yksi osoitus on säkenöinnin hiipuminen. Tämä on huono uutinen Starsille, jonka menestyksekkään pudotuspelitaipaleen kulmakiviä on ollut Heiskasen huippuotteet.

Stars tarvitseekin nyt kipeästi sitä liekehtivää Heiskasta, joka yhdessä vaiheessa rikkoi liukuhihnalta puolustajien piste-ennätyksiä. Muussa tapauksessa Lightning saa Starsin ykköspuolustajan hiipuvasta nykyvireestä suuren edun itselleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös