Mielipide

Connor McDavid haluaa ottaa omansa Taylor Hallilta − paluu Hart Trophy -voittajaksi alkaa Göteborgista

NHL / Kolumni
Maalintekoa kesällä harjoitelleella Connor McDavidilla on potentiaalia pelata yksi NHL:n lähihistorian kovimmista kausista. Kausi, jonka jälkeen McDavidin palkintokaappia koristaa useita henkilökohtaisia palkintoja.

Connor McDavid ja Edmonton Oilers lähtivät isoin odotuksin viime kauteen, sillä olihan joukkue pitkän korpivaelluksen jälkeen pelannut jälleen pudotuspelejä. Tämän lisäksi joukkueen kapteenina toiminut McDavid oli putsannut palkintopöydältä pistepörssin voiton lisäksi joukkueensa arvokkaimmalle pelaajalle myönnettävän Hart Trophyn.

Oilersin ja McDavidin viime kauden kohokohta tuli kuitenkin jo kauden ensimmäisessä pelissä. Siinä Calgary Flames kaatui numeroin 3−0 McDavidin viimeistellessä joukkueensa kaikki maalit. Oilers jäi lopulta pudotuspeleistä 17 pisteen päähän.

McDavid sentään voitti pistepörssin huikean loppukautensa turvin. Hart Trophy matkasi Taylor Hallille, jonka kanssa McDavid pelasi ensimmäisellä NHL-kaudellaan.

Jos McDavid pystyy kehittämään maalintekotaitoaan edes hitusen paremmaksi, on se huono uutinen muiden joukkueiden lisäksi myös muille pelaajille.

Kesällä alkoi kuitenkin kuulua Edmontonin suunnalta sen suuntaista viestiä, että Hart Trophy olisi vain lainassa Hallilla ja McDavid haluaisi ottaa sen takaisin.

Eikä hän välttämättä aio tyytyä vain Hartiin, vaan myös parhaalle maalintekijälle jaettava Maurice "Rocket" Richard Trophy on myös tiukasti McDavidin tähtäimessä.

Maailman parhaaksi pelaajaksi ylistetty McDavid on nimittäin keskittynyt kesäharjoittelussaan maalintekemisen jaloon taitoon.

Jos McDavid pystyy kehittämään maalintekotaitoaan edes hitusen paremmaksi, on se huono uutinen muiden joukkueiden lisäksi myös muille pelaajille.

Kauden päätteeksi muille ei jäisi montaa jaettavaa palkintoa McDavidin puhdistaessa palkintopöydältä myös parhaalle maalintekijälle myönnettävän pystin.

Alkutahdit kaudelle 2018−19 McDavid lyö Göteborgissa New Jersey Devilsiä vastaan. Eurooppalaisilla kannattajilla on siis harvinaislaatuinen tilaisuus olla todistamassa McDavid-show'n ensitahdit. Kaiken mennessä nappiin Göteborgin-pelissä olleet katsojat voivat sanoa olleensa todistamassa historiallisen kauden alkua.

Kauden, jonka aikana McDavid vie joukkueensa pudotuspeleihin, voittaa useita henkilökohtaisia palkintoja ja sementoi asemansa aikakautensa parhaana jääkiekkoilijana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös