Mielipide

CHL on eurooppalainen mahdollisuus, johon Suomessa ei ole haluttu tarttua

CHL / Kolumni
CHL-ottelut ovat vetonauloja Keski-Euroopassa, mutta suomalaisseuroja ei kansainvälinen sarja vieläkään aidosti kiinnosta.

Saksan hallitseva mestari Eisbären Berlin kohtaa CHL-avausottelussaan Tapparan. Saksalaisseura on avannut 14 200 -paikkaisesta Mercedes-Benz Arenastaan myyntiin alakatsomon.

Jo nyt ottelu on joitakin kymmeniä paikkoja vaille loppuunmyyty.

Mielenkiintoinen seikka on myös ottelulippujen hinnoittelu. Normaalihintaiset liput Eisbärenin CHL-kotiotteluihin maksavat 18–48 euroa kappaleelta – ihan niin kuin kotoiseen DEL-liigaankin.

Ei yhtään vähempää.

Monivuotisen CHL-seura RB Münchenin lehdistöpäällikkö Emanuel Hugl vahvisti Jatkoajalle syksyllä 2019, miten tarpeellisena CHL koetaan Saksassa. "Meille CHL on kunnia-asia, joten pyydämme CHL-otteluista täyttä hintaa. Meillä ottelut kiinnostavat yleisöä", Hugl kehui.

Heti perään Hugl torui kuin vapaamatkustajia, mikseivät suomalaisseurat arvosta CHL:ää yhtä paljon kuin he.

Niinpä.

Tämä on muna–kana-ongelma. Miten Suomessa yleisö innostuisi CHL-otteluista, jos seurat eivät osaa markkinoida niitä?

Esimerkiksi tänä alkusyksynä kaksi suomalaisseuraa pelaa CHL-kotipelinsä evakossa pikkuhalleissa. HIFK isännöi kansainvälisiä vieraitaan Vantaan Tikkurilassa ja Tappara Tesoman jäähallissa.

Juurisyynä on tähän se, että seurojen kotihallit on varattu jääkiekon ulkopuoliseen käyttöön. Halliongelma toistuu kuitenkin vuodesta toiseen.

Puutteellista markkinointia ei ainakaan pelasta suomalaisseuroista huokuva asenne.

"Olen aina tykännyt pelata tuollaisia harjoituspelejä turnausmuodossa", lipsautti kärppähyökkääjä Esa Pirnes tammikuussa 2016, kun Kärpät oli valmistautumassa CHL:n loppuhuipennukseen.

Arvoisat CHL:ään osallistuvat Liiga-seurat, teillä on käsissänne mahdollisuus!

CHL on laadukkaista eurooppalaisjoukkueista koostuva kansainvälinen kilpailu. Peleissä käy runsaasti äänekkäitä keskieurooppalaisia faneja. Pitkillä vieraspelimatkoilla joukkueet hitsautuvat yhteen liigakauden alla.

Laadukasta kiekkoa, väriä katsomossa, ryhmäytymistä. Tarttukaa tilaisuuteenne.

Ilokseni olen pannut merkille, että HIFK ja Tappara julkaisevat nyt käynnissä olevalta CHL-reissultaan runsaasti laadukasta videokuvaa sosiaaliseen mediaan.

Se on hyvä alku osuvalle markkinoinnille.

» Lähetä palautetta toimitukselle