Mielipide

CHL-mestaruus kruunaa Tapparan 11 vuoden menestysputken

CHL / Kolumni

Tappara on CHL-mestari ja ansaitusti. Liki 11 vuotta yhtäjaksoisesti kestänyt menestysputki sai kruunukseen Euroopan parhaan seurajoukkueen tittelin.

Tappara on ollut suomalaisen seurajääkiekon veturi keväästä 2012 lähtien, jolloin se palasi Jukka Rautakorven ja Jussi Tapolan valmennuksessa Liigan kärkiseuraksi. CHL-mestaruus kruunaa tämän pitkän jatkumon.

Varsinkin Tapolan päävalmentaja-aikana Tapparan saldo on äärimmäisen vaikuttava: kolme Suomen mestaruutta, CHL-mestaruus, SM-hopea ja CHL-hopea. Vielä voi tulla hyvinkin yksi Suomen mestaruus jonon jatkoksi.

Tapparalla ei sinänsä ole Liigan puolella todistettavaa, joten CHL:n voiton ansiosta se pystyy pönkittämään mainettaan ja Suomi-kiekon suunnannäyttäjän asemaansa. Euroopan absoluuttinen kärkiseura se on toki ollut jo pitkään.

Luulajassa pelatussa CHL-finaalissa Tappara osoitti jälleen kovaa luonnettaan, jolla se on menestynyt tiukoissa paikoissa. Tämäkin on seurausta vuosien työstä, jolla seurakulttuuri on valettu rautaiseksi.

On myös hyvä muistaa, että Liiga ei ole Tapparan voiton myötä Euroopan paras kiekkosarja. Tietysti CHL-voitto on myös osoitus Liigan kovasta tasosta, mutta kansainvälisessä kilpailussa Tappara on erottunut selvästi muista suomalaisseuroista.

CHL-voitto tuli Tapparalle kreivin aikaan, sillä 11 kautta kestänyt Rautakorpi–Tapola-jatkumo päättyy tänä keväänä, ja tulevaisuuden yllä on kysymysmerkkejä. Varmaa on ainoastaan se, että ensi kaudella alkaa täysin uusi projekti.

Nyt on kuitenkin aika nauttia yhdestä seurahistorian isoimmasta voitosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös