Mielipide

CHL-finaalista alkaa Jussi Tapolan Tappara-uran loppusuora, jonka tavoitteena on tuplamestaruus

CHL, LIIGA / Kolumni
Kauden päätteeksi Tapparan jättävä Jussi Tapola on noussut Suomen valmentajien aivan kärkikaartiin. Läksiäislahjoikseen Tapola haluaa voittaa seuralle CHL:n ja Liigan mestaruudet.

Tapparassa eletään ison muutoksen äärellä. Jo kolme kertaa kirvesrinnat Suomen mestariksi valmentanut Jussi Tapola jättää Tapparan tämän kauden päätteeksi ja seura siirtyy ruotsalaisen Rikard Grönborgin aikaan.

Tämä tarkoittaa voimakkaita muutoksen tuulia yhtäjaksoisesti 11 vuotta jatkuneeseen Jukka Rautakorven−Jussi Tapolan valmennusaikaan. Pelitapa, pelaajisto ja toimintatavat menevät uusiksi erityyppisen ulkomaalaisvalmentajan alaisuudessa.

Ennen sitä Tapolalla on herkullinen mahdollisuus luotsata seuralle läksiäislahjoina vielä CHL:n ja Liigan mestaruudet, minkä hän on itsekin julkisuuteen lausunut.

CHL:n osalta totuuden hetki koittaa ensi lauantaina. Silloin pelattavaa CHL-finaalia varjostavat Tapparan sairauspoissaolot, otteluruuhka ja tappiot.

Viidestä edellisestä liigaottelustaan Tappara on voittanut vain yhden. Juuri ennen Luulajaan matkaamista joukkue käy vielä torstaina kärkikamppailussa Raumalla.

Finaalivastustaja Luulaja lähtee CHL-kauden huipennukseen puolestaan lepoedulla. Helmikuun aikana Luulaja pelaa viisi ottelua ennen CHL-finaalia, Tappara kahdeksan.

Haasteita on, mutta Tapolaa on koeteltu ennenkin.

48-vuotiaan keravalaislähtöisen Jussi Tapolan tarina voisi olla ihan toisenlainenkin. Tapolan ensimmäisellä päävalmentajakaudella syksyllä 2014 Tappara hävisi 11 peräkkäisestä ottelusta peräti kymmenen.

Tapparan seurajohto malttoi mielensä, ja Tapola sai jatkaa. Loppu on historiaa: Tapparan saavuttaman menestyksen lisäksi Tapola itse on noussut Suomen aivan kärkivalmentajien joukkoon.

Aamulehdessä Tapola paljasti hiljattain, että ensi kaudeksi hänen tähtäimessään ovat Sveitsi, Saksan kärkiseurat ja Ruotsin organisaatiot, joissa voi menestyä. Tapola kertoo olevansa kuitenkin kärsivällinen odottamaan sopivaa pestiä.

Näillä näytöillä Tapolan on mukava odottaa maukkaita tarjouksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle