Mielipide

Buffalon Sabresin palava talo saa jo koomisia piirteitä, GM Adams on kuin kahvia hörppivä koira suositusta meemistä

NHL / Kolumni

Palava talo, kahvia hörppivä koira ja toteamus "kaikki on kunnossa".

Suosittu meemi on milleniaaleille varsin tuttua tavaraa, mutta nyt samanlaisen tilanteen kuvailuun voidaan käyttää myös jääkiekkoaiheista termistöä.

Buffalo Sabresin NHL-organisaatio on ollut pitkään lukittuna palavaan taloon, jossa kaikki näyttää epäonnistuvan pahemman kerran. Joukkueen edellisestä pudotuspelistä on kulunut nyt jo yli vuosikymmen ja edellisestä pudotuspelisarjan voitosta 14 vuotta.

Laihat vuodet ovat tuoneet mukanaan vinon pinon kärkipään varauksia ja lahjakkaista nuoria lupauksia. Hyökkääjä Jack Eichel ja puolustajat Rasmus Dahlin ja Owen Power ovat joukkueen tuorempia ykkösvarauksia, joiden varaan organisaation olisi hyvä rakentaa tulevaisuuttaan.

Eichelin kohdalla konditionaalimuodon käyttäminen on jopa suositeltavaa, sillä sanapari Eichel ja tulevaisuus särähtää korvaan pahemman kerran.

24-vuotiaan hyökkääjän tilanne on ollut yksi kesän ja syksyn puhutuimmista kiekkoaiheista. Viime kausi päättyi ennenaikaisesti niskanalueella sijaitsevan välilevynpullistuman takia.

Eichelin ja Sabresin välit tulehtuivat pahemman kerran, kun pelaaja vaati pääsyä leikkaushoitoon jo ennen kauden päätöstä. Kuukaudet ovat vaihtuneet kalenterissa, mutta Eichelin vammaa ei ole edelleenkään hoidettu kuntoon. Sabresin seurajohto ei halua, että vamma hoidetaan nikamalevyn korjauksella. Toipumisennuste tästä leikkauksesta on vain 8-10 viikkoa, mutta operaatio on vaativa ja siihen liittyy riskejä. Tähtihyökkääjän agentti Peter Fish pyysi kesällä julkisesti asiakkaansa kauppaamista eteenpäin, mikä ei kuitenkaan toteutunut.

Kun toimittajat pommittivat Adamsia kysymyksillä Eichelin tulevaisuudesta, mielikuva kahvia hörppivästä meemikoirasta ei ollut kaukana todellisuudesta.

Uusin käänne saatiin torstaina, kun Sabresin GM Kevyn Adams piti perinteisen tiedotustilaisuutensa ennen harjoitusleirin alkua. Adams kertoi Eichelin reputtaneen lääkärintarkastuksen, jonka lisäksi hän ei enää saa jatkaa Sabresin kapteenina. Kun paikalliset toimittajat pommittivat Adamsia kysymyksillä Eichelin tulevaisuudesta, mielikuva kahvia hörppivästä meemikoirasta ei ollut kaukana todellisuudesta.

Sabres on ajanut itsensä umpikujaan, josta pääsee pois vain tekemällä lisää huonoja valintoja. Vaikka Eichel pelaisi jollain ihmeellä tulevaisuudessa puhvelipaidassa, se tapahtuisi tällä kaudella vasta vuodenvaihteen jälkeen. Toistaiseksi mies ei ole pelikunnossa ja mahdollisesta leikkauksesta toipuminen vie oman aikansa.

Kesän kauppaneuvotteluista ei tullut valmista ja nyt jokaikinen NHL-joukkue tietää, millä korteilla Adams pelaa. Julkinen paine, ja epätietoisuus hyökkääjän terveydentilasta ovat laskeneet Eichelin kauppa-arvoa huimasti viimeisten kuukausien aikana.

Jos ja kun Eichel kaupataan jossain vaiheessa eteenpäin, todennäköisin ajanjakso vaikuttaa olevan maaliskuun siirtotakaraja.

Adams voi selitellä kameran edessä nykytilanteen olevan organisaation hallinnassa, mutta tosiasiassa ympärillä olevat seinät ovat jo ilmiliekeissä. Eichelin kaltaisen supertähden todennäköinen menetys kirpaisee ja asettaa organisaation entistäkin tukalampaan tilanteeseen. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös