Mielipide

Bruinsin hirmuvireen taustalla on peliesitysten lisäksi tiivis ryhmähenki ja yhä puksuttava ydinporukka

NHL / Kolumni
Boston Bruins on tällä hetkellä yksi NHL:n kuumimmista joukkueista. Patrice Bergeronin johtama ryhmä on osoittanut, että hyvän jengin lisäksi pukukoppi puhaltaa yhteen hiileen ja jakaa saman arvomaailman. Arjessa samaa köyttä vetävän porukan on helpompi menestyä.

Boston Bruinsin alkukausi on ollut sanalla sanoen vahva. Joukkue on kiitänyt voitosta voittoon eikä ole osoittanut juuri minkäänlaisia hyytymisen merkkejä − alkukauden aikana Bruins on ollut kahdesti seitsemän ottelun voittoputkessa.

Bostonilaisryhmästä huokuu hyvä yhteishenki ja yhdessä tekemisen meininki. Juuri yhteenkuuluvuuden tunne ja merkityksellisyys paistavatkin Bruinsin voittokulussa.

David Krejčí palasi yhden kotimaassa vietetyn vuoden jälkeen takaisin ja loi uudelleen "vanhan kunnon jengin", joka niitti vastustajien silmissä tuhoa ja omien kannattajien silmissä mainetekoja.

Uusi päävalmentaja Jim Montgomery on omaksunut joukkueen kulttuurin hyvin ja sovittanut pelitapansa ryhmän iskukykyyn istuvaksi. Bruce Cassidyn perintöä ei ole lähdetty murskaamaan. Karvauspelaaminen, työnteko ja tiivis viisikon toiminta ympäri kentän ovat yhä Bruinsin tunnusmerkkejä.

Karvauspelaaminen, työnteko ja tiivis viisikon toiminta ympäri kentän ovat yhä Bruinsin tunnusmerkkejä.

Johtajista Patrice Bergeron ja kumppanit ovat näyttäneet eteen jäällä pisteiden valossa. Eritoten tehopelaaja David Pastrňák on tehnyt jäällä sitä, mistä hän palkkansa NHL:ssä ansaitsee − pisteitä. Hän on kolumnin julkaisuhetkellä koko sarjan pistepörssin neljäntenä Oilersin hirmukaksikko Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin sekä Starsin ihmemies Jason Robertsonin vanavedessä.

Myös median edessä ja pelien ulkopuolella joukkue on puhaltanut yhteen hiileen. Esimerkiksi Mitchell Milerin tapauksessa pelaajat astuivat yhtenä rintamana esiin ja tekivät selväksi, ettei koulukiusaajan palkkaaminen käynyt joukkueen arvomaailman kanssa yksiin ollenkaan. Ei mennyt kauankaan, kun Millerin sopimus purettiin.

Kuin kirsikkana kakun päällä joukkueesta pirskahtelee riemu ja ilo voittojen jälkeen. Tietysti selvin ilmentymä tästä on maalivahtikaksikko Linus Ullmarkin ja Jeremy Swaymanin halaus onnistuneen kuusikymppisen päätteeksi. Joku voisi pitää moista ylenpalttisena esityksenä, mutta toiminta kielii oikeasti jostain suuremmasta ja tärkeämmästä. Jokainen haluaa voittaa toisilleen.

Jotta maalivahtien homma ei olisi pelkkää halimista, on ruotsalaiskassari Ullmark myös tilastollisesti NHL:n kärkivahteja torjuntaprosentilaan 93,5. Evolving-Hockeyn mukaan hän on ehkäissyt 8,33 maalia yli lauotun maaliodottaman yltäen sarjan maalivahdeista kuudenneksi. Swayman puolestaan on kärsinyt loukkaantumisesta alkukaudella.

Bruins-miehistön ydinporukka on pitänyt yhtä jo vuosien ajan. Joukkue on omaksunut kapteeniensa Zdeno Cháran ja sittemmin C:n rintaansa saaneen Bergeronin ohjauksessa oman tapansa tehdä asioita.

Vaikka jääkiekkomatsit ratkaistaan pääosin kaukalossa peliajan puitteissa, on arjen merkityksellisyys ja yhteinen päämäärä yksi todella tärkeä palanen Stanley Cup -jahtia. Bruinsilla on tällä hetkellä kaikki kohdallaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös