Mielipide

Bruins on löytänyt itsensä − oikein roolitettu tekeminen kantaa Hurricanes-sarjan ja sen yli

NHL / Kolumni
Boston Bruins pelasi haluttoman näköisesti ennen varsinaisten NHL:n pudotuspelien alkua. Carolina Hurricanesia vastaan joukkue on kaivanut runkosarjassa nähdyn pelikirjansa esiin.

Boston Bruins hävisi kaikki pudotuspelejä edeltävät ottelunsa. Se ei pelkästään hävinnyt tekemällä vastustajaansa vähemmän maaleja, vaan myös pelillisesti se näytti kaukalossa vastapuolta heikommalta. Carolina Hurricanesia vastaan kellossa on ollut toinen sointi.

Bruce Cassidyn päävalmentama miehistö on pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella paineistanut ja karvannut paljon suuremalla sydämellä kuin aiemmin, mikä on näkynyt hyökkäyspään kiekonriistoissa ja sitä kautta syntyneissä pyörityksissä. Tätä ovat pystyneet toteuttamaan kaikki joukkueen neljä sylinteriä.

Bruins oli jo runkosarjassa yksi NHL:n parhaista, ellei paras joukkue, juuri roolituksensa ansiosta. David Pastrňák latoi toki maaleja, mutta ei bostonilaisryhmässä silti ole sarjan valovoimaisimpia tähtiä maalaamassa sankarillista maisemaa menestyksestä. Ajatelkaa vaikka Toronto Maple Leafsia − odotan postikorttia lomakohteesta.

Kuten Juha Oinonen aiemmin kirjoitti, on Bruinsin tämän hetken vastustaja Hurricanesilla ongelmia kokoonpanonsa leveyden kanssa. Sebastian Ahon vitjan takaa ei löydy tarvittavia tehoja. Bruinsilla vastaavaa ongelmaa ei ole.

Verrataanpa esimerkiksi kolmosketjujen tekemistä tähän mennessä. Charlie Coylen johtama kolmikko ratkaisi Bruinsille kolmannen ottelun voiton, kun taas Jordan Staalin sikermä joutuu lähinnä pyrkimään mahdollisimman yksinkertaisten ratkaisujen avittamana kohti seuraavaa vaihtokierrosta.

Bruinsilta löytyy Staalin ketjua vastaava osasto Patrice Bergeronin johtamasta ykkösketjusta, joka on paitsi pimentänyt Ahon ja Teuvo Teräväisen, myös luonut useita maalipaikkoja Hurricanes-päätyyn. Ahon troikka sen sijaan on ollut Cassidyn taktiikan hampaissa. Nuori suomalaissentteri on joutunut käyttämään liikaa energiaa puolustamiseen muiden ketjujen ollessa kykenemättömiä tarpeeksi laadukkaaseen työhön.

Myös Bruinsin nelosketju on tällä hetkellä vastustajaansa edellä, sillä Sean Kuralyn kolmikko on pystynyt tuomaan joukkueensa enemmän pelaaville yksiköille riittävää energiaa omien vaihtojensa aikana. 

Oikein roolitettu ja toimiva Bruins tulee etenemään toiselle kierrokselle yli Hurricanesin ja sillä on olemassa runkosarjan peruina viritetty mahdollisuus mennä loppuun asti. Tulevilta vastustajilta on löydyttävä tähtiloiston ohella myös työteliäisyyttä ja kärsivällisyyttä, mikäli Bruins mielitään sysätä raiteiltaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös