Mielipide

Ben Blood muuttui sankarista hölmöilijäksi – Pelicansin tunnekontrolli petti Tapparan käsittelyssä

LIIGA / Kolumni
Tapparan Veli-Matti Savinainen sortui ensimmäisen loppuottelun alkupuolella harkitsemattomiin jäähyihin, mutta kun tuli tilaisuus hyödyntää painikaveri Ben Bloodin jäähy, vei Savinainen Tapparan johtoon nopeammin kuin Blood ehti pyytää apua ylhäältä.

Kuka muu muka? Pelicansin Ben Blood jatkoi välieräsarjasta tuttua hämmentämistään myös ensimmäisessä loppuottelussa ja sai hankittua kotijoukkue Tapparalle jäähyn, kun toinen agitaattori Veli-Matti Savinainen repäisi kulmaväännössä Bloodilta kypärän päästä.

Pelicans oli tasoittanut vajaa minuutti aiemmin, ja johtoasemaa tarjottiin kultalautasella. Tappara kuitenkin kesti sekä vieraiden ylivoiman että Pelicansin hallinnan toisessa erässä.

Käänne vaati kuitenkin ensin Tapparan päävalmentajan Jussi Tapolan aikalisän toisen erän puolivälin jälkeen – ja Bloodin jäähyn viisi minuuttia myöhemmin. Tappara ehti pelata ylivoimaa vain kahdeksan sekuntia, kun juuri Savinainen palautti kotijoukkueen kuskin paikalle.

Toisen erän aikana Tappara sortui virheisiin, ja Pelicansilla oli tilaisuutensa ottaa peli haltuunsa myös tuloksellisesti.

Kun Tappara teki kolmannen maalinsa siirretyn rangaistuksen aikana, jäähyn olisi saanut – arvaatteko kotona – Blood.

Tässä kohtaa maltti meni myös Pelicansin kultakypärä Lukáš Jašekilla, joka ensin mäiski mailaansa kaukalon laitaan ja hetkeä myöhemmin ryntäsi vaihtopenkiltä pukukoppikäytävään.

Mestaruuksia ei yleensä voiteta raivon vallassa, vaikka tunne sinänsä asiaan kuuluva olikin. Käyttäytymistään on kuitenkin mahdollista hallita, vaikka tunteet kuinka myllertäisivät.

3–1-johtomaalin jälkeen hurmioitunut kotijoukkue teki vielä toisen maalin toisen erän viimeisellä minuutilla ja seuraavan taas kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla. Pelicans oli lyöty, ja vieläpä oman huolimattomuuden seurauksena.

Toisen erän aikana Tappara sortui muihinkin virheisiin kuin Savinaisen jäähyyn pian tasoitusmaalin jälkeen, ja Pelicansilla oli tilaisuutensa ottaa peli haltuunsa myös tuloksellisesti.

Bloodin ja Savinaisen kaltaiset ärsyttäjät ratkaisevat parhaimmillaan yksittäisten ottelujen lisäksi kokonaisia ottelusarjoja, mutta provosoinnissa pitää muistaa kultaisena sääntönä olla itse provosoitumatta.

Kolmannessa erässä jopa Jori Lehterä taklasi Bloodia, joten Tappara otti hermopelin täysin haltuunsa.

Pari halpaa virhettä maksoi Pelicansille ensimmäisen ottelupallon finaalisarjassa, mutta Lahteen voi ottaa tuliaisiksi sen opin, että yllättäjäjoukkue pystyi haavoittamaan ennakkosuosikki Tapparaa.

Seuraavan kerran, kun hallitsevan mestarin päänahkaa metsästävä Pelicans haistaa veren, on pään pysyttävä kylmänä – erityisesti Bloodilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös