Mielipide

Asennemuutoksen aika – naiskiekko on timanttia

Muut Sarjat / Kolumni
Naisten jääkiekkoa ei vieläkään arvosteta tarpeeksi. Ensi keväänä pelattavat MM-kotikisat on loistava tilaisuus päästä seuraamaan maamme huippukiekkoa.

Miesten mielestä naisten jääkiekko-ottelut eivät ole viihdyttäviä. Yleisin perustelu on se, että ne eivät ole fyysisiä. Tästä päädymme johtopäätökseen, että jääkiekko on viihdyttävää ainoastaan silloin, kun se on fyysistä. Naisten otteluissa taklaukset ovat kiellettyjä, joten miehet eivät saa sitä adrenaliiniryöppyä, jota he kaipaavat muuten niin tavalliseen elämäänsä.

Kuinka moni mies on nähnyt yhdenkään naisten ottelun?

Moni mies saattaa yllättyä, kuinka tiukkoja ja pulssia nostattavia kamppailuita on myös Naisten Liigassa. Naisten pelatessa taito ja pelisilmä korostuvat huomattavasti enemmän mitä miesten puolella, kun et voi taklata, jotta saisit kiekon riistettyä. Naiset ovat myös enemmän joukkuepelaajia, miehet haluavat tuoda enemmän itseään esiin yksilöinä.

Ensi keväänä naisten MM-kisat järjestetään Espoossa. Huhtikuussa tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun vastaavat kisat on Suomessa järjestetty, joten tällaiset timanttiset mahdollisuudet kannattaa käyttää hyödyksi.

Silloin kyse on jääkiekosta ja suomalaisuudesta, ei pelkästään naisista, jotka pelaavat jääkiekkoa.

Naisten ottelut ovat yleisesti yllättävämpiä kuin miesten ottelut. Otteluissa sattuu ja tapahtuu, eivätkä tilanteet ole niin ennalta-arvattavia. Tunteita näytetään avoimemmin, maaleja iloitaan kunnolla ja pettymykset purkautuvat myös yleisölle. Yleisön on helppo samaistua ottelussa koettaviin ylä- ja alamäkiin.

Naiskiekko tarvitsee mahdollisuuden, juuri sinä voit olla muutoksen alku.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös