Mielipide

Anton Lundellin poikittainen maila HPK-ottelussa oli Liigan alkukauden hävyttömin

LIIGA / Kolumni
Anton Lundell olisi ansainnut rangaistuksen törkyteostaan HPK-hyökkääjä Jere Innalaa kohtaan perjantai-illan kierroksella. Tapaus ei kuitenkaan edennyt kurinpidon käsiteltäväksi, ja ratkaisu herättää ison huolen kurinpidon uskottavuudesta.

Lokakuisen perjantai-illan Liiga-kierroksen otteluista silmiin osui erityisesti Hämeenlinnan ottelussa nähty sarjan supertähden Anton Lundellin poikittainen maila HPK-hyökkääjä Jere Innalan niskan alueelle. Kyseinen tilanne tuli aivan puskista hämeenlinnalaisseuran hyökkääjälle ja itsellenikin, mikä nosti ihokarvani hetkeksi pystyyn. 

Tuollaisia tilanteita ei ole Liiga-kaukaloissa tällä kaudella nähty ja olikin hyvin merkillistä, ettei kurinpidollisia toimenpiteitä tehty. Lundell selvisi törttöilyistään kuin koira veräjästä. HPK:n urheilujohtaja Mika Toivolan mukaan rangaistus jätettiin antamatta osittain, koska Innala ei luokkaantunut tilanteessa.

Pään tai niskan alueelle kohdistuvia taklauksia ja osumia ei saisi jättää rangaistamatta oli kyseessä supertähti tai nelosketjun rouhija. 

Liigan kurinpidon pitääkin laittaa koneensa käyntiin, jotta Lundell-tapaus ei määrittelisi tulevien törkytaklauksien tuomioita.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös