Mielipide

Anni Keisala joutuu kohtuuttomaan kiirastuleen Naisleijonien avausottelussa

MAAJOUKKUE / Kolumni

Naisleijonien ympärillä vellonut Pasi Mustosen ja Noora Rädyn välinen kohu ei ole juurikaan näkynyt joukkueen valmistautumisessa ennen torstain avausottelua Yhdysvaltoja vastaan, mutta silti se ei voi olla vaikuttamatta taustalla.

Erityisesti Naisleijonien ykkösvahdin viittaa kantavalle Anni Keisalaan kohdistuu selkkauksen jäljiltä kohtuuttoman isot paineet. Keisalan on käytännössä pakko onnistua, tai muuten Mustonen saa vetää aasinhatun päähänsä Räty-päätöksestään.

Heti turnauksen avausottelussa Keisalan itseluottamus joutuu koetukselle, kun vastustaja Yhdysvallat on selvä suosikki ja laukoo oletettavasti hurjan määrän kiekkoja suomalaisvahtia kohti.

Keisalan henkinen kantti joutuu takuuvarmasti koetukselle. Yksittäinen ottelu ei toki turnausta kaada vielä tässä vaiheessa, mutta maalivahtipelin herkkyyden tietäen mahdollinen epäonnistuminen heti alussa voi luoda isoja kysymysmerkkejä jatkossa.

Keisala kantaa siis vastuuta oman pelinsä lisäksi Mustosen tekemisistä. Ehkäpä tämä aspekti jäi liian vähälle huomiolle, millainen vaikutus suurella mediahuomiolla ja viestinnällisesti surkeasti hoidetulla tapauksella on Keisalaan.

Joka tapauksessa asetelma on epäkiitollinen 24-vuotiaalle torjujalle, kun huomio keskittyy poikkeuksellisella tavalla yhdelle pelipaikalle.

Spekulaatiot Rädyn kohtalosta alkanevat heti, jos Keisala ei pelaa tasollaan. Siinä tapauksessa kritiikin toki pitää kohdistua ensisijaisesti Mustoseen eikä Keisalaan. 

Pelkkään maalivahtipeliin ei kuitenkaan kannata ylireagoida Yhdysvallat-ottelussa, vaan tärkeämpää olisi tarkastella kokonaisuutena joukkueiden välisiä voimasuhteita. Avausottelu antanee jo pitkälti osviittaa Naisleijonien mahdollisuuksista edetä loppuotteluun.

Kanada näytti omassa avausottelussaan siltä, että se tulee etenemään helposti loppuotteluun. Vaikka Suomi häviäisikin Yhdysvalloille, täysin jalkoihin ei ole varaa jäädä – muuten tavoitteet taitavat siirtyä selvemmin pronssin nappaamiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös