Mielipide

Alexandre Texier on liian hyvä pelaaja Ranskan tasoiseen joukkueeseen

MAAJOUKKUE / Kolumni
Vain alle kaksi kuukautta ennen turnausta kutsun Suomen järjestämiin MM-kisoihin saanut Ranska on esiintynyt kisoissa lupaavasti.

Ranska on toki voittanut viidestä pelaamastaan pelistään vain kaksi, mutta se on jo riittävästi sitä ajatellen, että maa nähdään ylimmällä sarjatasolla myös ensi vuonna. Tappiopeleissäkin voi todeta taistelun olleen kunniakasta, eikä joukkue jäänyt mitenkään Saksan, Slovakian tai Tanskan jyrän alle.

Jokaisessa Ranskan pelissä yksi pelaaja erottuu ylivertaisuudellaan joukkuetovereihinsa nähden. Ei ole vaikea löytää kentältä Ranskan joukkueen ainoaa NHL-pelaajaa. Numero 42, Alexandre Texier oli tekemässä vahvaa nousua noin 40 pisteen mieheksi, ennen kuin sormivamma päätti NHL-pelit tältä kaudelta jo tammikuun lopussa.

MM-kisoissa hän on kuitenkin kunnossa, ja joka pelissä Texier väläyttelee osaamistaan. Samalla nousee esiin kuitenkin ongelma, johon hän saattoi tottua jo juniorivuosinaan. Myös Suomen kaukaloissaan osaamistaan koulineen ranskalaishyökkääjän joukkuetovereilta ei löydy samanlaista osaamista, ja näin hyvätkin tilanteet kuivuvat Ranskan osalta usein kokoon.

Kun katsoo Ranskan MM-kisajoukkueen pelaajien sarjoja, ei tarvitse ihmetellä asiaa. Euroopan viiden parhaan sarjaan joukosta pelaajia on kourallinen, ja näistäkin vain puolustaja Yohann Auvitun voi laskea merkittäväksi nimeksi omassa sarjassaan.

Texier esittää monta kertaa pelin aikana nerokkaita syöttöjä, mutta hänen kannaltaan ikävästi joukkuetoverit eivät ole yhtä hyvin tilanteen tasalla ja vaikka olisivatkin
Texierin tehot viiden ottelun jälkeen ovat 2+1, ja se saattaa tuntua varsin vähäiseltä pelaajan tasoon nähden.

Enemmän on kuitenkin kyse siitä, että muiden Ranskan pelaajien osaaminen ei riitä hyvissäkään maalipaikoissa, vaan varsinkin laukaisutaito on välillä hävettävää. Näin sellaiset tilanteet, jotka toisivat tehoja muiden pelaajien kanssa, eivät jää tilastokirjoihin. Viidessä ottelussa Ranskan joukkue on tehnyt kahdeksan maalia, ja missään ottelussa maaleja ei ole syntynyt kahta enempää.

Ei Texierkään toki täydellinen pelaaja ole. Jos Ranskan pudotuspelipaikka jäisi vain parista pisteestä kiinni, missattu läpiajo Slovakiaa vastaan voi jäädä kummittelemaan. Mutta jatkossa Texier tulee olemaan vieläkin parempi, ja jos seuraava NHL-kausi ei joukkuemenestyksen suhteen ole onnistunut, ranskalainen tulee olemaan vuoden kuluttua vieläkin parempi - ja potentiaalisesti vieläkin ylivoimaisempi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös