Mielipide

AHL:n huippusentteri täydentää Tapparan kokoonpanon – Joko saa unohtaa koronan ja varata torin?

LIIGA / Kolumni
Tappara pelaajahankki itsensä mestarisuosikiksi ja ennakkovarasi Keskustorin kultajuhlia varten.

Tappara ylsi mitaleille 2013–19 ja oli kolmen kärjessä myös keskeytyneellä viime kaudella. Mitaliputken saldo oli kaksi mestaruutta, neljä hopeaa ja yksi pronssi.

Kun tällainen joukkue hankkii laadukkaat tšekit sekä puolustukseen että hyökkäykseen, maanmainioita paluumuuttajia ja kirsikkana kakun päällä vahvasti pelanneen tšekkisentterin, ei tavoitteeksi kelpaa muu kuin mestaruus. Kultahaaveita vahvistaa myös se tosiasia, että päävalmentajaksi palaa kolmella kaudellaan kaksi mestaruutta voittanut Jussi Tapola.

Huippuhankintojen lisäksi kokoonpanossa on erinomainen maalintekijä Charles Bertrand, äärimmäisen monipuolinen ja tehokas Kristian Kuusela, potentiaaliset Anton Levtchi sekä Patrik Virta ja isompaa roolia kyttäävä isokokoinen laituri Olavi Vauhkonen.

puolikkaan Tampereen ja koko Hämeenkyrön puolesta toivon, että korona on muisto vain ja keskustorin suihkulähteeseen saa sukeltaa puhtain sydämin ja alushousuin.

Dominik HrachovinaChristian Heljanko on todennäköisesti Liigan kovin maalivahtikaksikko, ja hyökkäys pursuilee sekä laatua että leveyttä. Puolustus on kauteen lähdettäessä haalea kysymysmerkki mutta lähinnä muuhun kokoonpanoon verrattuna.

Tapolan alaisuudessa tason nosto on realismia usean lupauksen kohdalla. Lisäksi Tappara on totutusti vahvistanut kokoonpanoaan kesken kauden.

Kiistatta muutkin kärkijoukkueet ovat panostaneet tulevaan kauteen, kuten Kärpät hankkimalla Cody Kunykin ja Libor Šulákin sekä Lukko Daniel Audetten ja Anrei Hakulisen.

Tapparalla on kuitenkin jo mitaliputkensa vuoksi vankka ennakkosuosikin status – kirvesrintojen kokoonpano on lisäksi kokonaisuutena sen kuuluisan pienen asian verran leveämpi, ainakin tässä vaiheessa ja näin paperilla.

Kauteen lähdetään poikkeusoloissa, vaikka katsojarajoitusten ennakoidaankin olevan pois käytöstä, kun kiekko putoaa jäähän lokakuun alussa.

Noin puolikkaan Tampereen ja koko Hämeenkyrön puolesta toivon kuitenkin, että ratkaisevan finaalin aikaan korona on muisto vain ja Keskustorin suihkulähteeseen saa sukeltaa puhtain sydämin ja alushousuin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös