Mielipide

600 liigaottelun mies Jukka Peltola on Tapparalle juuri nyt kultaakin kalliimpi

LIIGA / Kolumni
Tappara-kapteeni johtaa joukkojaan niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.

Luotettava. Sitkeä. Esimerkillinen. Erinomainen puolustava hyökkääjä ja alivoimaspesialisti. Hyvä pelinäkemys, jonka ansiosta kykenee kantamaan vastuuta myös hyökkäyspäässä. Persoonana äärimmäisen asiallinen ja fiksu. Kapteeni.

Jukka Peltolasta puhuttaessa esiin nousee paljon ylistäviä adjektiiveja ja luonnehdintoja. Harvinaista kyllä, ne eivät ole kuitenkaan lainkaan ylimitoitettuja, vaan erittäin osuvia kuvauksia pelaajasta, joka kovan työn ja poikkeuksellinen luonteensa ansiosta on noussut yhdeksi valtakuntamme arvostetuimmista lajissaan.

Peltolan ura kuvaa hyvin miehen sitkeää asennetta. Noustuaan junioreista Tapparan pelaavaan kokoonpanoon Peltola pelasi vuosia joukkueensa alemmissa ketjuissa. Hiljalleen kova työ alkoi tuottaa kuitenkin tulosta, ja esimerkillinen työmoraali pantiin merkille myös valmennuksessa. Samalla, kun tulosta alkoi tulla myös tehojen muodossa, oli edessä siirtyminen kapteeniksi 27 vuoden iässä.

Ensimmäiset vuodet kapteenina eivät vielä tuoneet sitä kirkkainta, mutta jo kolmantena vuotenaan C-merkki rinnassa Peltola pääsi nostamaan Kanada-maljaa. Kuvaavaa oli, että edes neljännessä finaaliottelussa silmän alueelle tullut mailan isku ei pitänyt Peltolaa sivussa ratkaisevista otteluista.

Mestaruusvuosien jälkeen Peltola siirtyi KHL:ään, jossa kuluivat seuraavat pari vuotta. Palattuaan Tapparaan täksi kaudeksi Peltola on tarjoillut sitä samaa, jota miehen koko Tappara-uran ajan on kaukalossa nähty; vahvaa kahden suunnan pelaamista ja esimerkillä johtamista.

Loistavien pelillisten ominaisuuksien lisäksi "Jukista" erityisen pidetyn on tehnyt hänen persoonallisuutensa. Adjektiivit "miellyttävä", "asiallinen" ja "ystävällinen" eivät sovi jokaiseen kiekkoilijaan, mutta tappiohetkinäkin Peltola jaksaa hoitaa velvoitteensa niin median kuin kannattajienkin suuntaan tunnollisesti.

Viime aikoina Peltolan kipparoima Tappara on saanut julkisuudessa paljon rapaa niin maalivahti Dominik Hrachovinan kyseenalaisista some-päivityksistä kuin urheilujohtaja Jukka Rautakorven linjauksista koronapositiivisten junioreiden harjoittelun osalta. Myöskään Tapparan tiedote ei kaikkien mielestä ollut riittävä vakuuttamaan, että koronakohuista on todella otettu opiksi.

Kapteenin viesti Ilta-Sanomien sivuilla julkaistussa haastattelussa keskiviikon HPK-ottelun jälkeen ei sen sijaan jättänyt epäilyksille sijaa.

"Tietysti ensimmäinen lähtökohta on ihmisten terveys, ja sen pitää olla kaiken alkupiste tässä hetkessä".

Tapparan tie ulos seuran pahimmasta imagokriisistä vuosikausiin näyttää sekin tapahtuvan kapteenin esimerkin kautta. Se jos mikä alleviivaa Jukka Peltolan arvoa koko Tappara-yhteisölle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös