Mielipide

23 osumalla maalipörssin kärkeen

LIIGA / Kolumni
JYPin ja Kärppien välinen kauden kolmas taisto oli kiistatta Antti Pihlströmin juhlaa. Uran toinen hattutemppu, tehot 4+1 ja joukkueelle kolme pistettä, ei täydellisemmin voisi mennä.

JYP-Kärpät-ottelu ei varmasti kovin helposti unohdu tuulennopealta hurrikaanilaituri Antti Pihlströmiltä. ”Tyson” tehtaili 7-3 päättyneessä taistossa häikäisevät tehot 4+1. Pihlström siirtyi näillä maaleillaan SM-liigan maalipörssin kärkeen. Miehen tehopisteet ovat nyt mallia 23+18.


Jälleen loistavasti pelannut Pihlström siirtyi jo maalipörssin kärkeen.

Pihlströmin aikuisuran ensimmäinen hattutemppu syntyi tammikuun alussa pelatussa Lukko-ottelussa, jossa mies takoi raumalaisverkkoon tuon kolme maalia. Tänään pelatussa Kärpät-taistossa Pihlström laittoi vieläkin paremmaksi neljällä täysosumallaan. Niin kuin kunnon joukkuepelaajan kuuluukin, jakoi tämä sähikäinen onnistumisistaan kiitosta myös ketjukavereille.

– Se lähti heti siitä alusta. Muutama hyvä onnistuminen ja näytti siltä, että kannatta yrittää joka paikasta. Hyvin jätkät pelasivat minulle paikkoja, kiitos heillekin. Ei tuolla kukaan pysty tekemään mitään ilman kavereiden apua.

Tämä ottelu osoitti jälleen, kuinka tärkeä ketju Harri PesonenEric Perrin–Antti Pihlström JYPille on. Sen merkitys kasvaa koko ajan sitä suuremmaksi, mitä lähemmäksi kauden tärkeimpiä pelejä mennään. On hienoa katsoa millaista jälkeä kaukalossa voikaan saada silloin aikaan, kun kolmen pelaajan itseluottamukset ovat yhtä aikaa täydellisesti kohdallaan ja he pelaavat loistavasti yhteen.

Antti Pihlström on ehdottomasti Eric Perrinin ohella nappihankinta jyväskyläläisryhmään. Komeat 41 tehopistettä tässä vaiheessa kautta puhuvat omaa kieltään. Moni ei varmasti ollut uskoa korviaan, kun viime kaudella juuri ennen siirtorajan umpeutumista alkoivat Hippoksen seinät kuiskia Pihlströmin tulosta Jyväskylään. Tästä tuli totta ja JYP nappasi tämän huippupelaajan itselleen.

Jyväskylässä voidaan jännityksellä seurata, mihin asti Pihlströmin ja hänen ketjunsa otteet vievät kevään pudotuspeleissä. Näyttöjen perusteella on lupa odottaa jopa suuria.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös