Mielipide

15 pelin pisteputkikaan ei riitä − Taylor Hall kaipaa taustatukea

NHL / Kolumni
Taylor Hall on yksi NHL:n tehokkaimpia pelaajia tämän vuoden puolella pelatuissa otteluissa. Samaan aikaan New Jersey Devils kuitenkin kyntää syvällä, ja huhut kovan luokan hyökkääjähankinnasta lisääntyvät.

15 ottelun pisteputki, tehot 11+12. Taylor Hall on päässyt pisteille jokaisessa tämän vuoden puolella pelaamassaan ottelussa, mutta New Jersey Devilsin suorittamisessa tähtihyökkääjän huippuvire ei näy mitenkään.

Alkukauden komeetta on tammi-helmikuun 18 pelistä voittanut vain kuusi. Neljän ottelun tappioputkia on kertynyt yhteensä kolme. Lisäksi Devils on saanut lisäpisteen kahdesta voittomaalikilpailussa tulleesta tappiosta.

Devils on vielä kiinni Itäisen konferenssin villi kortti -paikassa, ja eroa äärimmäisen tasaisen Metropolien divisioonan kärkeenkin on vain seitsemän pistettä. Devilsin trendi on kuitenkin huolestuttava.

Hall pelaa uransa tehokkainta kautta ja rikkoo nykytahdilla sekä maali- että piste-ennätyksensä. Muu Devils-ryhmä on kuitenkin liian kaukana Hallin tasosta.

Ykköshyökkääjä Hall on koko NHL:n tehokkaimpia pelaajia tämän vuoden puolella pelatuissa peleissä. Ottelumäärään suhteutettuna vain Boston Bruinsin Brad Marchand ja Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby sekä Jevgeni Malkin ovat pelanneet Hallia tehokkaammin.

Devilsin tähtihyökkääjää ei pysäyttänyt edes Ottawa Senatorsin Alexandre Burrows, vaikka potki polvella päähän.

Hall pelaa uransa tehokkainta kautta ja rikkoo nykytahdilla sekä maali- että piste-ennätyksensä. Muu Devils-ryhmä on kuitenkin liian kaukana Hallin tasosta.

Kyle Palmieri on tosin tehnyt kauden 13 maalistaan kahdeksan tämän vuoden puolella, mutta pisteitä on kertynyt lähes puolet vähemmän kuin Hallilla. Myös Travis Zajac on kerännyt valtaosan tehoistaan 18 viime pelissä.

Koko kauden otannalla Hallin jälkeen kolme seuraavaksi parasta pistemiestä − Nico Hischier, Jesper Bratt ja Will Butcher − ovat tulokkaita. Viidenneksi paras pistemies Miles Woodkin pelaa vasta toista NHL-kauttaan. Marcus Johanssonin poissaolo aivotärähdysten vuoksi on tosin heikentänyt Devils-hyökkäystä.

Pariin viime kauteen verrattuna Devilsin viimeistely on tälle kaudelle selvästi parantunut, mutta siirtotakarajan lähestyessä huhut hyökkääjähankinnasta pyörivät joukkueen ympärillä. Ainakin Ottawa Senatorsin Mike Hoffman ja Montreal Canadiensin Alex Galchenyuk on yhdistetty Devilsiin.

Devilsillä on palkkakatossa lähes kahdeksan miljoonaa dollaria tilaa, ja joukkue on edellisen kerran pelannut pudotuspelejä keväällä 2012. Nyt on aika panostaa ja nostaa Devils takaisin NHL:n huipulle. Hall ei pysty siihen yksin edes huippuvireisenä.

Kaikkein parhaatkin tarvitsevat taustatukea.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös