Mielipide

”Tavoitteet ovat maltillisia”

LIIGA / Kolumni
Ilves teki viime kaudella reilun 23 000 euron positiivisen tuloksen. Tulevalle kaudelle tavoite on 70 000 euron voitto, mikä on selvästi pienempi kuin aiempien vuosien tavoite.

Omalta osaltaan laskeneisiin tavoitteisiin vaikuttaa luonnollisesti viime kausi, mutta seuran toimitusjohtaja Risto Jalo näkee syyt myös valtakunnan yleisessä taloustilanteessa.

– Olemme realisteja. Kun keväällä lähdettiin tekemään tätä hommaa, niin viime kauden pohjalta lähtökohdat eivät olleet mitenkään hyviä. Yleisestikään taloustilanne ei ole valtakunnassa hyvä, suuret firmat panevat väkeä pois ja se näkyy heti tässä bisneksessä. Ei yt-neuvottelujen aikana monellekaan firmalle tule mieleen pistää logoaan isolla jonkun jääkiekkojoukkueen paitaan.

Ilveksen tavoite on myydä tulevalle kaudelle 2200 kausikorttia, mikä on melko varovainen tavoite.

– Me pyritään siihen, ettei lähdetä hulluttelemaan ja pidetään tavoitteet maltillisina. Tällä hetkellä näyttää siltä, että tuloja olisi tulossa enemmän kuin mitä on budjetoitu, mutta katsotaan nyt miten kausi lähtee käyntiin.

Jalolla on selkeä käsitys siitä, millainen seura Ilves on viiden vuoden kuluttua.

– Näen Ilves Hockey oy:n vakavaraisena yhtiönä ja meillä on A:sta C-junioreihin erittäin hyvät ikäluokat ja juniorityöhön on panostettu paljon. Olen erittäin luottavainen tulevaisuuden suhteen.

Myös tämän kauden joukkueeseen vanha ykkössentteri suhtautuu luottavaisesti, mutta kuitenkin realistisesti.

– Meillä on kokenut ja taitava porukka, varmaa suorittamista tulee, tuskin nähdään suuria ailahteluja. Heikkoja hetkiä tulee jokaiselle joukkueelle, mutta me vähiten kaipaamme sitä tähän sarjan alkuun. Me toivotaan, että kausi lähtisi mahdollisimman hyvin käyntiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle