Mielipide

”Saatanan idiootti”

MAAJOUKKUE / Kolumni
Jevgeni Artjuhinin otteet kaukalossa hämmensivät jälleen, kun kaksi tshekkipelaajaa joutui jättämään leikin kesken Artjuhinin käsittelyn jälkeen. Tshekki-pelaajat kävivät kuumana vielä loppuvihellyksen jälkeenkin.

Tshekin ja Venäjän välinen ottelu herätti paljon keskustelua. Tarkemmin sanottuna yhden pelaajan otteet. Jevgeni Artjuhin taklasi kahta Tshekin huippupelaajaa niin rajusti, että molemmat joutuivat jättämään leikin kesken. Tshekin ykköspuolustaja Karel Rachunek sekä joukkueen tehokkain maalintekijä Milan Michalek saivat kokea venäläisjätin taklausten voiman.

Artjuhin nostatti muutenkin tunteita läpi ottelun, kuten hän on tehnyt koko turnauksen ajan. Loppukättelystä hän poistui kesken kaiken huomattuaan etteivät tshekit kättele häntä lainkaan.


Jevgeni Artjuhin herättää tunteita.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Tshekin tähtipelaajilla oli paljon kommentoitavaa asian tiimoilta.

– Voitimme ottelun, mutta menetimme kaksi pelaajaa. Kaksi erittäin hyvää pelaajaa. Hyvin sekavat tunteet kaikesta mitä tapahtui ottelun toisella puoliskolla. Ei ollut kaunis peli, kertoi Jaromir Jagr.

– Vaikeaa sanoa, ketkä pelaavat jatkossa. Kaikki pitää ottaa mukaan kokoonpanoon, sillä niin moni pelaaja on loukkaantunut. Ketään ei voi lepuuttaa. Täytyy odottaa, tervehtyvätkö jotkut pelaajat huomiseksi.

– Tänään oli outo peli. En ole varma mitä tunnen juuri nyt, summasi Jagr.

New Jersey Devilsin Patrik Elias jatkoi samalla linjalla.

– Olen samaa mieltä Jagrin kanssa. Pelkästään Michalekin menetys ei tuntunut pahalta, vaan myös Rachunekin. On uskomatonta, että se pelaaja [Artjuhin] sai pelata ottelun loppuun. Hänen ei kuuluisi olla jäällä, linjasi Elias.

Tshekit eivät missään haastattelussa kutsuneet Artjuhinia nimeltä, vain ”numero 49” keräsi kritiikkiä.

”Artjuhin on saatanan idiootti”

Tshekin huippuvahti Ondrej Pavelec on Artjuhinin entinen seurakaveri Atlanta Thrashersista. Se ei estänyt Pavelecia antamasta täyslaidallista.

– Venäjällä oli yksi saatanan idiootti kentällä, Pavelec latasi Jatkoajalle.

– Kyllähän se näkyy kun yksi idiootti tekee tuonkaltaisia temppuja jäällä. Meiltä lähti kaksi pelaajaa pukukoppiin loukkaantuneena kesken pelin. Tuolla tyylillä, millä hän pelaa, en voi muuta sanoa kuin että hän on täysi idiootti. Hän satutti tahallaan kahta pelaajaa ja se on hänen tarkoituksensa jäällä. Ne eivät ole vahinkoja – se tapahtui niin monta kertaa.

– Toivottavasti joku puuttuu tähän.

» Lähetä palautetta toimitukselle