Mielipide

”Joukkovoimaa tarvitaan hallin korjaamiseksi!”

LIIGA / Kolumni
SaiPan toimitusjohtaja Ilkka Kaarna vetoaa kiekkoyleisöön, jotta se näyttäisi Lappeenrannan kaupunginisille, että kiekko on tärkeä asia ja Kisapuiston auttamatta vanhanaikainen halli kannattaa remontoida.

SaiPa joutui olemaan reilun viikon oletettua pidempään poissa kotihallistaan, kun Kisapuiston jäädytysjärjestelmä petti.

- Ei se evakkoretki niin paha ollut kun mitä jotkut väittivät, päävalmentaja Petri Skriko toteaa.

Kisapuiston jäähalli on ehkä liigan heikkotasoisin, ja SaiPan johto onkin epätoivoisesti yrittänyt löytää ratkaisuja sen parantamiseksi.

- Meidän on erittäin tärkeä saada Lappeenrannan päättäjät uskomaan, että tarvitaan joko uusi halli tai saneerataan tämä nykyinen. Siihen tarvitaan joukkovoimaa, toimitusjohtaja Kaarna yllytti kiekkokansaa.

Kyse ei ole ihan pelkästään sanahelinästä, sillä SaiPan talous on paljon kiinni hallista ja sen lisäpalveluista.

- Me tehtiin viime kaudella reilu tappio. Syyt näihin ovat syvällä. Tällä hetkellä SaiPan toimintayhtälö on mahdoton, meillä ei yksinkertaisesti riitä tulopuoli riitä kattamaan menoja. Eikä ole riittänyt muutamaan vuoteen, erilaisilla asioilla taloutta on yritetty tasapainottaa, mutta se ei vaan joka vuosi onnistu.

Kaarna maalailee jo piruja seinille sen suhteen, mitä SaiPa on viiden vuoden päästä, mikäli Kisapuistolle ei saada tehtyä jotain.

- Mikäli hallia ei saneerata, niin minä en näe tulevaisuutta SaiPalla. Meillä on hyvä junioritoiminta ja parin vuoden takaiset junioreiden Suomen mestarit nousemassa kohti maan terävintä kärkeä, mutta se ei riitä.

- Me ollaan valmiita pistämään rahaa tähän hommaan. Yksityistä rahoitusta on kunnan omistamaan kiinteistöön aika vaikea saada.

Pelillisellä puolella SaiPa on valmis

- Ollaan yritetty panostaa harjoitteluun entistä paremmin, ettei notkahduksia pääsisi tulemaan. Tällä hetkellä on vaikea tehdä mitään sille, että joulukuussa saattaa tulla tappioputki, mutta pitää uskaltaa harjoitella enemmän myös talvella ja nyt meillä on kokeneempi ja laajempi ryhmä. Nuoret pelaajat ovat vuoden vanhempia ja viime vuonnahan meillä oli pahimmillaan jalkeilla vain kolme kenttää, Skriko analysoi joukkueen tilaa ja tekemisiä.

Vaikka viime kaudella SaiPa notkahtikin välillä pahasti, eivät Skirko ja kakkosvalmentaja Hannu Järvenpää ole käärineet hihoja ja aloittaneet alusta.

- Suuria muutoksia pelitapaan ei olla tehty. Lähdemme liikkeelle nöyrästi, luotetaan vastaiskuihin ja fyysisyyteen. Uusissa pelaajissa on persoonia, kuten Nielikäinen, Lehtonen ja Myllys, jotka tuovat värikkyyttä ja herättävät tunteita puolin ja toisin.

SaiPan hankinnoista eniten keskustelua ovat herättäneet konkarimaalivahti Jarmo Myllys ja eräiden mielestä liigan turhin kiekkoilija, Pasi Nielikäinen, josta osa suuresta yleisöstä odottaa Machuldan suojelijaa.

- Pasi tuskin tuosta mihinkään muuttuu mikä nyt on. Fyysinen pelaaja, rymistelijä, joukkueen sytyttäjä ja toivottavasti hän jatkaa samalla tyylillä. Jos jossain vaiheessa tulee tarvetta ja Machuldaa kohdellaan kaltoin, niin sitten katsellaan uudestaan.

- Jamo on sairastellut ja on pelannut vain pari peliä, mutta varmastikin hänen mailapelinsä auttaa meitä, varsinkin alivoimalla. Varmastikin menee jonkin verran aikaa, että joukkue oppii pelaamaan hänen kanssaan.

Skrikolla on selkeä tähtäin tulevaan kauteen:

- SaiPa pelaa ensi keväänä pudotuspeleissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle