Mielipide

”Rakenna, rakenna, tuhotkaa se” − Kiekko-Espoon kotiottelu tarjosi huikeaa viihdettä

Suomi-sarja / Kolumni
Kova tempo, varomatonta peliä, intiimi tunnelma kuorrutettuna anniskelukatsomon hulvattomilla huudoilla. Pääsarja- ja maaottelukiekkoon tottuneelle vierailu Suomi-sarjan Kiekko-Espoo–Kotkan Titaanit-otteluun oli maanläheinen kokemus ja paluu jääkiekon seuraamisen juurille.

Perjantai-illan vietto Kiekko-Espoon kotipelissä, tapahtuman valinnassa oli runsaasti camp-arvoa ja kieltä poskessa. Kolme edellistä paikan päällä näkemääni jääkiekko-ottelua olivat NHL:ää, eikä Suomi-sarjasta ollut aiempaa kokemusta.

Ensimmäinen kosketus Suomen kolmanneksi korkeimpaan sarjatasoon oli kuitenkin selvästi positiivinen.

Nopeaa ja kontrolloimatonta kiekkoa katsellessa ja kotiyleisön jatkuvaa mökää kuunnellessa en voinut välttyä muistikuvalta 80-luvun Isomäestä.

Heti Espoonlahden jäähallin pihalla näkyi erilaisiin fanirekvisiittoihin pukeutuneiden parveilu kohti hallia. Itse olin paikan päällä uteliaana turistina, mutta paikallisille oman seuran kannattaminen on rutiinia. Tämä myös näkyi ja kuului.

Paikalle saapuneet viitisensataa ihmistä pitivät hallissa kunnioitettavasti tunnelmaa yllä. Kotijoukkuetta kannatettiin äänekkäästi, tuomarin vihellyksiin ja viheltämättä jättämiseen reagoitiin tunteella sekä kannattajien että jopa pelaajien taholta.

Kiekko-Espoo pelasi kolmannessa erässä kahden miehen alivoimalla ja sai vielä kolmannen jäähyn, mihin jäähyllä istunut kotijoukkueen pelaaja reagoi takomalla jäähyaition pleksiä voimakkaasti mailallaan.

Itse peli oli erittäin viihdyttävää, jos ei odota taktisia hienouksia tai Meidän peliä. Molemmat joukkueet tekivät virheitä, jotka ottelun voittanut kotijoukkue onnistui hyödyntämään selvästi paremmin. Peli oli vauhdikasta ja fyysistä, ottelussa nähtiin taidokkaita yksilösuorituksia ja muutama todella nätti maali.

Anniskelukatsomo ja sieltä kantautuneet omaperäiset huudot kruunasivat ottelutapahtuman. Otsikossa mainittu paradoksaalisen runollinen huuto on ylivoimaisesti hienoin, jonka olen yli 30 vuoden aikana kiekkokatsomossa kuullut. 

"Rakenna, rakenna, tuhotkaa se!"

Nopeaa ja kontrolloimatonta kiekkoa katsellessa ja kotiyleisön jatkuvaa mökää kuunnellessa en voinut välttyä muistikuvalta 80-luvun Isomäestä, jossa jääkiekon seuraamiseni sai kipinänsä ja roihahti nopeasti liekkeihin. 

Haistoin Suomi-sarjassa ja Kiekko-Espoossa samaa polttoainetta. Aloin pian pelin päätyttyä jo vakavasti harkita meneväni toistamiseen Suomi-sarjan peliin. Suosittelen samaa kaikille jääkiekosta kiinnostuneille!

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös