TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00
Mielipide

Ässien nelonen pommitti ja maalasi

LIIGA / Kolumni
Ässien neloskenttä oli lauantaina pelipäällä. Kovasta taklaus- ja karvauspelistään tunnettu kentällinen tehtaili porilaisten kaikki kolme osumaa. Taklaustilastoissa telaketjuosasto kunnostautui myös totuttuun tapaan.
Ässien taklaukset
Pelaaja Taklaukset
Jesse Joensuu 4
Marko Toivonen 3
Matti Kuparinen 3
Patrik Forsbacka 3
Matt Nickerson 2
Juha Kiilholma 2
Rob Hisey 1
Leo Komarov 1
Pasi Peltonen 1
Yhteensä 20

Ässien paljon hehkutettu fyysisyys lannisti Tapparan puolivälierissä. Kun välieriin vastaan asteli Kärpät, uskottiin, ettei fyysisyys ole tässä otteluparissa niin ratkaiseva tekijä.

Tapahtui kuten ennakkoon povattiinkin. Keskiviikkona Oulussa Ässät otti vierasvoiton, vaikka se ei taklannutkaan kuin pari hassua kertaa. Miksei Ässät käyttänyt parasta asettaan?

Vastaus on yksinkertainen; Kärpät on liian vikkelä ja taitava joukkue. Porilaisten ei ole mitään järkeä lähteä yltiöpäiseen taklauspeliin, sillä siten tilanteista ajetaan ohi, ja Kärpille annetaan mahdollisuus pahoihin vastahyökkäyksiin. Järkevä keskialueen kautta pelattava ohjauspeli on valttia tässä sarjassa.

Pleksit saivat armoa perjantaina

Täpötäyden hornankattilan olisi luullut sytyttävän kotijoukkueen hulluun taklauspeliin. Kyllähän niitä taklauksia satelikin, mutta suhteellisen vähiin ne kuitenkin jäivät verrattuna Ässät-Tappara-otteluihin. Taklausosastolla häärivät Ässien kannalta tutut kaverit. Ketju Patrik Forsbacka-Matti Kuparinen-Juha Kiilholma heilutteli päätypleksejä ja yllättävästi myös maaliverkkoja.

Kärppien taklaukset
Pelaaja Taklaukset
Ari Vallin 3
Mikko Lehtonen 1
Jari Viuhkola 1
Viktor Ujcik 1
Yhteensä 6

Kärpät ei aikonutkaan vastata Ässien taklauspeliin. Tilastot kertovatkin karua kieltään, Ässät sai kunnon taklauksia aikaan 20, Kärpät vain 6. Ässien puolella puhtaissa niiteissä voiton vei nuori Jesse Joensuu. Kärpiltä Ari Vallin antoi muutaman makean pusun.

Ottelusarja jatkuu jo huomenna lauantaina. On mielenkiintoista nähdä, jaksaako ja viitsiikö Ässät lähteä taklauspeliin. Todennäköistä on, että Kärpät vie taklaustilastot lauantaina, kuten kävi myös keskiviikkona. Ässät tyytynee peruuttelemaan ja rikkomaan Kärppien hyökkäyksiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle