JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30
Mielipide

Ässien aattotunnelmat

LIIGA / Kolumni
Ässien kausi alkaa huomenna todellisella herkkupalalla, kun pata- ja kettupaidat iskevät yhteen Rauman syysillassa. Ässä-leirissä vallitsee luottavainen mieli.

- Me olemme harjoitelleet hyvin ja kaikki on kunnossa. Kaikki se on tehty, mitä oli tarkoituskin, Mika Toivola vakuuttaa.

- Nyt vain lähdetään ilta illan jälkeen hakemaan pelkkiä voittoja. Tavoitteemme on heti kauden alusta asti päästä yli piste/ottelu-tahtiin.

Ässien kokoonpano tiistain derbyyn selviää vasta aamuharjoituksen jälkeen, sillä Timo Hakasen, Juha Kiilholman ja Vjatsheslav Fandulin pelaaminen on vielä tällä erää epävarmaa. Iikka Törnvall sai maanantaina kiekon suuhunsa, mutta kahden hampaan katkeaminen ei estäne kauden avaukseen osallistumista.

Loukkaantumisiin liittyy myös Ässien ainoa ongelma kauteen valmistautuessa.

- Erikoistilanteiden harjoittelu on ollut vaikeaa, Toivola myöntää, muttei usko loukkaantumisten olevan suurikaan haitta.

Jari Korpisalo säestää Toivolaa yhtä luottavaisena.

- Harjoittelu on ollut hyvää ja itsekin koen olevani paremmassa kunnossa kuin aikoihin. Kaikki ulkomaalaiset vaikuttavat todellisilta vahvistuksilta ja sama pätee kotimaisiin hankintoihin, Korpisalo kehuu. Hän ehti saada maanantaina jonkinlaista tuntumaa myös Ässien tuoreimpaan kanukkivahvistukseen, sillä Richard Rochefort on jo maassa ja pelaa Lukkoa vastaan. Rochefort, Korpisalo ja Petr Sachl tulevat muodostamaan tiistaina Ässien ykkösvitjan.

- Kaveri vaikutti harjoituksissa lupaavalta ja vikkelältä, Korpisalo kommentoi.

Rochefort saapuu Poriin siinä mielessä hyvin lähtökohdin, että hän on harjoitellut Atlantin takana viimeiset neljä viikkoa. Kaikkien pohjoisamerikkalaisten pelaajien kohdalla tämä ei ole itsestäänselvää.

- SM-liiga on maailman toiseksi paras liiga ja halusin tulla juuri tänne. Nyt minun täytyy vain totutella täkäläiseen vauhtiin, sillä joukkue on todella nopea ja kiekkokin liikkuu vikkelästi, Rochefort kertoo.

Petr Sachl siirtyy tiistaina laitaan, kun Rochefort ottaa sentterin rooliin. Sachl lähtee kauteen kovilla odotuksilla, sillä hänen ehdoton tavoitteensa on pelata ensi kaudella NHL:ää Nashvillen paidassa. Hän jakaa Rochefortin näkemyksen suomalaisesta liigakiekosta.

- Pelaajat täällä ovat todella nopeita ja peli on hyvin samankaltaista kuin Pohjois-Amerikassa.

Sachlilla on harjoituskaudella ollut ongelmia suomalaisen tuomarilinjan kanssa, mutta hän uskoo pystyvänsä vähentämään jäähyjensä määrää.

- Tuomarit eivät ole huonoja, mutta he viheltävät eri lailla kuin mihin olen tottunut. Varsinkin ensimmäiset harjoitusottelut menivät pitkälti ihmetellessä, Sachl muistelee.

Myös Toivola uskoo, että Sachlin jäähymäärät tulevat tippumaan.

- Alussa Sachl istui jäähyaitiossa joka toisen vaihdon jälkeen. Nyt saldo on vain pari, kolme jäähyä erässä...

Jatkoajan otteluennakko löytyy täältä.

» Lähetä palautetta toimitukselle