Mielipide

Ässät, ei mitään kauppahommia olisi?

LIIGA / Kolumni
Porin Ässien kelpo kausi kohtasi ikäviä ongelmia, kun Liigan maalipörssiä johtava Eero Elokin siirtyi sairastuvan vahvuuteen.

Liigan tasauspelit lähestyvät. Kaikki merkit viittaavat siihen, että Ässien ykkösketjun huima vire on siivittämässä porilaisjoukkuetta takaisin pudotuspelien tuntumaan.

Lukko-pelin alla päävalmentaja Pekka Rautakalliokin kiitteli joukkueensa tuloksentekoa, kun kaksi kolmasosaa runkosarjasta on takana.

Tasausviikonloppuun valmistavana perjantaina vain kävi niin, että maalitykki Eero Elo joutui sivuun kokoonpanosta määrittelemättömäksi ajaksi.

Tilanne on katastrofi.

Padan ykkönen on kantanut jopa hävyttömän suurta vastuuta joukkueen sarjapisteistä, mutta eipä kukaan vastustajakaan kestäisi vastaavaa menetystä ilman paikkaavia toimenpiteitä.

Pudotuspelit häämöttävät, vaikka tulosvastuuseen hankittu Michael Ryan jäänee tällä kaudella alle kymmeneen sarjapeliin.

Ei kai kukaan oikeasti luule, että puolen vuoden tauon jälkeen pystyy palaamaan suoraan ratkaisijaksi pudotuspeleihin?

Elon jäädessä syrjään ei voi vedota siihen, että palaahan Jake Hansen ja pelaahan Ryan vielä joskus.

Ässien seurajohdon on aivan ehdottomasti panostettava tämän kauden joukkueeseen, vaikka Elon sairausloma jäisi lyhyeksi.

Mahdollisuudet ovat suuremmat kuin uhat.

Ilman lisäpanostusta joukkueen suunta taulukoissa on alaspäin. Porilaiset voivat toki olla nipin napin kymmenen sakissa, varsinaista menestystä on kuitenkin turha odottaa.

Tämä ei vie mitään kunniaa pois keski-iältään nuorelta patapakalta. Suurin osa joukkueesta on vasta uransa alkumetreillä hankkimassa kokemusta tiukoista tilanteista.

Kaiken takana on raha. Kukaan ei ole unohtanut, että Isonmäen päivittäminen lähelle nykyaikaa on Ässien seurahistorian suurin investointi. Tässä taloudellisessa tilanteessa se luo raamit, joita on kunnioitettava.

Näillä yleisömäärillä yhdellä säälipelillä runkosarjan jälkeen ei ole mitään lisäarvoa.

Joukkueen hyökkäyskalustoon satsaamalla sen sijaan uusi jackpot-kausi merkitsisi jotain myös seuran taloudelle.

Säästöä voi hakea vaikka vierasjoukkueen pukukoppiparakkien lämmityksestä. Tekeehän keväällä aurinkokin työtään.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös