TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30
Mielipide

Ässänä hihassa: LeKi ja Peliitat

MESTIS / Kolumni
LeKin ja Peliittojen putoamiskarsintasarjan ratkaisupelaajat löytyvät tasaisesti maalivahdeista ja hyökkäyspäästä. Sarjan voiton kannalta molemmat joukkueet tarvitsevat parhaiden tehomisten takaa tulevia onnistumisia.

Mikko Pätsi

Maalivahti Mikko Pätsi oli lempääläisten tärkeimpiä pelaajia runkosarjassa. Ilman miehen huippuesityksiä pistemenetyksiä olisi voinut tulla vieläkin enemmän. 24-vuotias Pätsi on vielä nuori maalivahti, jolla on mahdollisuudet nousta urallaan ylöspäin. Putoamiskarsinnoissa Kuusamosta lähtöisin olevan veräjän vahdin on luotava torjunnoillaan uskoa ja luottoa lempääläisten puolustukseen. Pystyykö Pätsi sen tekemään?

Jose Nippala

Jose Nippala on monelle yhtä kuin LeKi. Kolmosdivisioonasta lempääläisten kanssa nousua kohti Mestistä rakentanut 31-vuotias hyökkääjä ei ole ensimmäinen pelaaja, joka luovuttaa vaikeina hetkinä. Nippalan merkitys joukkueelleen ei rajoitu vain jäälle. Kopissa mies on ”elintärkeä” pelaaja ja seuran legendan oma esimerkki vie hankaluuksien keskellä tarpovaa joukkuetta eteenpäin. Nippalan onnistumisia LeKi kaipaa varsinkin hyökkäyspäässä, sillä runkosarjassa ykköstykin Lassi Mattilan harteilla oli liikaa pisteiden tekoon liittyvää vastuuta. Pystyykö aukaisemaan jumissa olevan pullon korkin koko hyökkäyksen osalta?

Mikael Kuronen

Ilveksestä kevään ajan lainalla LeKissä oleva Mikael Kuronen, 19, oli mukana vuodenvaihteessa nuorten MM-kisoissa Raimo Helmisen valmentamassa joukkueessa. Ilveksen puolella tällä kaudella 23 ottelussa tähän mennessä mukana ollut Kuronen on energiapelaaja, jolla on potentiaalia myös pisteiden tekoon. Kurosen ja muiden nuorten pelaajien onnistumisia lempääläisjoukkue kaipaa maalinteko-ongelmien keskellä. Kuronen on yksi potentiaalisimmista esiripun takaa nousevista onnistujista lempääläisten kevään tärkeimmissä otteluissa.


Jose Nippala on yksi LeKin pudotuspelien potentiaalisimmista ratkaisupelaajista.
Anette Naroma - http://anskun.net

Antti Rautiola

Peliitat päästi runkosarjassa neljänneksi vähiten maaleja selvästä jumbosijasta huolimatta. Tilasto kuvaa myös hyvin Antti Rautiolaa, joka tarjosi Peliitoille monessa ottelussa mahdollisuuden voittoon. Rautiolan kausi alkoi hyvin, mutta loka-marraskuussa seilailu Lahti-Heinola-Lahti –välillä sekoitti pelin ja kiekot upposivat helposti sekä liigassa että sarjaporrasta alempana. Mies kuitenkin kokosi hienosti itsensä ja lunasti itselleen ykkösmaalivahdin paikan Peliitoissa. Karsintapeleissä Rautiola tulee kantamaan päävastuun torjuntatöistä. Putomiaskarsinnassa maalivahdin tulee kestää enemmän paineita ja mielenkiintoista on nähdä, säilyttääkö Rautiola perusvarman pelitasonsa.

Henri Manninen

Lahtelaislähtöinen Henri Manninen, 26, palasi Vaasan Sportista Heinolaan parin kauden tauon jälkeen. Manninen oli runkosarjassa Peliittojen toiseksi paras maalintekijä yhdellätoista täysosumallaan. Manninen on hyvä kahden suunnan laituri, siitä osoituksena tehotilastossa komeili runkosarjan jälkeen +4. Peliittojen kärkihyökkääjien ollessa enemmän tai vähemmän toipilaita, tulee joukkue tarvitsemaan Mannisen tehoja. Hänen vahvuutensa korostuvat hyökkäyspäässä. Manninen on hyvä karvaaja ja varsinkin rannelaukaus lähtee sähäkästi. Todellinen läpimurto on vielä odottanut itseään – olisiko putoamiskarsinnassa Mannisen aika?

Martin Ekström

Kolmatta kauttaan Heinolassa pelaava ruotsalaishyökkääjä oli Peliittojen paras maalintekijä runkosarjassa 13 osumallaan. Martin Ekström on parantanut peliään, kuin se kuuluisa sika juoksuaan ja mitä pidemmälle kevät on edennyt sitä voimakkaammin mies on noussut muusta peliittamassasta esiin. Pyrkii hakeutumaan hanakasti tekopaikoille, eikä pelkää hakea ratkaisua vähän huonommastakin asemasta. Voi olla yksi tärkeimpiä palasia heinolalaispalapelissä playout-sarjassa LeKiä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle