Mielipide

Ässänä hihassa: Jokipojat ja SaPKo

MESTIS / Kolumni
Jokipoikien ja SaPKon välisestä pudotuspelisarjasta odotetaan tasaista ja yleisöön menevää. Seuraavassa Joensuun ja Savonlinnan toimituksien näkemykset potentiaalisista ratkaisupelaajista.

Samu Pitkänen

Vaisun runkosarjan pelannut joensuulaiskasvatti saa ainakin playoffien alussa suuren roolin, kun Pitkäsen hommaksi tulee korvata Olavi Vauhkonen ykkösketjun laidalla Juuso Rajalan ja Joona Karevaaran rinnalla. Varakapteenin kirjainta rinnassaan kantava pitkän linjan Jokipoika on kasannut tällä kaudella vain 13 tehopistettä, kun niitä esimerkiksi viime kaudella syntyi miltei kolminkertainen määrä. Vaikea kausi voi saada onnellisen lopun, mikäli Pitkänen onnistuu kiittämään saamastaan vastuusta.

Otto Karvinen

Nelosketjun laidasta paikkansa vakiinnuttanut Otto Karvinen on ollut sekä tulee olemaan tärkeä palanen Jokipoikien alivoima- ja karvauspeliä. Vantaalaisen avut ovat nimenomaan likaisessa työssä, ja Karvinen oli esillä varsinkin runkosarjan lopulla käydyissä SaPKo-kamppailuissa. Vain neljä syöttöpinnaa saldokseen kerännyt 21-vuotias voi hyvinkin avata maalihanat pudotuspeleissä, sillä Karvisen tyyliset pelaajat ovat tunnetusti kovaa valuuttaa tiukoissa paikoissa.

Juuso Rajala

Rajalasta on kirjoitettu jo kaikki olennainen, mutta tämän miehen tärkeyttä joensuulaisten hyökkäyspelissä ei voi korostaa liikaa. Nykyisellään Jokipojat elää ja kuolee Rajalan vireen mukana, joten ykkössentterin täytyy olla pelipäällä, mikäli punapaidat aikovat menestyä kevään peleissä.

Teemu Seppänen

Mestiksen pienikokoisin maalivahti, 166 sentterimetriä pitkä Seppänen, on liikkuva maalivahti, joka pystyy torjuntatyylillään tekemään itsestään kaukalossa isomman kuin mitä oikeasti on. Seppänen nappaa kiekkoja varmasti haltuunsa eikä anna turhia irtokiekkoja, mikä myös näkyy puolustuksen rauhallisemmassa puolustustyöskentelyssä. Kevään tosipelejä ajatellen juuri Seppänen voi olla se palanen, joka tekee savonlinnalaisryhmästä pudotuspelien mustan hevosen. Kun itseluottamus pursuaa maalilta, voi koko joukkue imeä siitä lisäpotkua tiukoissa otteluissa.


Jukureita alkukauden edustanut Seppänen on tuki ja turva savonlinnalaisryhmän maalilla.

Iiro Vehmanen

Savonlinnalaisten puolustuksen johtohahmoksi noussut savonlinnalaisyleisön lemmikki Vehmanen nauttii kovista ja tiukoista peleistä, eikä mies kaihda rajujakaan otteita tavoitellessaan voittoa. On myös kiekollisesti mainettaan parempi pelaaja, ja avaussyötöt napsuvat hyökkääjien lapoihin hyvällä prosentilla.

Kalle Konsti

Toni Hyvärisen ja kumppaneiden ottaessa roolia on Mestiksen maaliennätyksen haltija ja SaPKon kapteeni saatettu hieman unohtaa. Ei käytä enää puumailaa, mutta tulinen rannelaukaus irtoaa kovaa lavasta myös uudella komposiittimailalla. Löytänyt hukassa ollutta maalivirettään runkosarjan viimeisissä peleissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle