Mielipide

Ärsyttääkö cheerleaderien poistaminen HIFK:n kotimatseista? Onneksi voit tehdä asialle jotain

LIIGA / Kolumni
Cheerleaderien jättäminen pois HIFK:n tai muiden liigajoukkueiden ottelutapahtumista ei ole maailmanloppu. Tanssijoita ja naisia lätkätapahtumien tekijöinä voi tukea muutenkin.

HIFK:n ottelutapahtumissa ei jatkossa nähdä cheerleadereita. Seura on tehnyt kyseisen päätöksen kauden 2020-21 kynnyksellä.

– Tulevalla kaudella HIFK:n peleissä ei nähdä ollenkaan tanssiryhmää. Tämä aikakausi tuli nyt päätökseen 26 vuoden jälkeen, ja lähdemme eri suuntiin. Kiitämme lämpimästi kaikkia HIFK:n peleissä tanssineita, kertoi HIFK:n viestintäpäällikkö Petteri Linnavalli Ilta-Sanomien uutisessa.

Big Red Cats Cheerleadersin tiedotteen asiasta voit lukea täältä.

Iso osa kiekonkuluttajista ei reagoi uutiseen mitenkään. Tanssityttöihin ja cheerleadereihin ilmiönä on suhtauduttu vuosien varrella tosissaan ja huumorilla, joskus välinpitämättömästi, nähty heidän tapahtumissa käyttämisensä esineellistävänä, ja sitten myös kannustettu heitä vilpittömästi olennaisena osana ottelutapahtumaa.

Tottahan se on. Nuoret naiset eivät yleensä päätä kiekkoseurojen asioista.

Lopettamisuutinen sai joka tapauksessa harvinaisen useat kiekonseuraajat kiinnostumaan naisten oikeuksien puolustamisesta. Varmaan täysin vilpittömästi, ja tämä ajattelu laajenee toivottavasti koko jääkiekkoyhteisöön. Ahem.

HIFK ja muut seurat päättävät tekemisistään itse. Kuluttajana ja sivustaseuraajana me emme hallitapahtumasta päätä, mutta vaikuttamisen mahdollisuuksia riittää tämänkin keskustelun ulkopuolella.

Jos cheerleaderien ja tanssityttöjen näkeminen on sinulle erityisen tärkeää, täytyy laittaa suu säkkiä myöten. Täytyy mennä sinne, missä kyseisiä lajeja voi tukea.

Kilpa-cheerleading, joukkuevoimistelu, voimistelu ja baletti sekä erilaiset kilpatanssit kaipaavat lisää yleisöä ja tukijoita. Osassa tapahtumia tarjoillaan jopa olutta, nakkimukien suhteen asia kannattaa varmistaa etukäteen.

Voin suositella etenkin tunnelman puolesta. Vuoden 2013 joukkuevoimistelun MM-kisat Lahdessa saivat aikaan niin infernaalisen metelin, etten henkilökohtaisesti ole ikinä kuullut jääkiekko-ottelussa vastaavaa kannustusta.

Myös nuorten naisten oman päätöksen perään on haikailtu. Siis sen, että kysytään itse cheerleadereiltä ja tanssitytöiltä, haluavatko he jatkaa. Että kun ne ukot siellä seurajohdossa päättävät.

Tottahan se on. Nuoret naiset eivät yleensä päätä kiekkoseurojen asioista. Mikäli haluat asiaan muutosta, muista ajaa heitäkin kiekkoseuroissa johtavaan asemaan, päätöksentekoon, hallituksiin, valmennukseen. Ei tarvitse huolehtia naisten päätösvallasta vain tanssiasiassa.

Jääkiekon ottelutapahtuma elää Helsingissä ja muualla. Yhden seuran päätös ei nujerra tanssia, cheerleadingia tai naisten mahdollisuutta päättää asioista. Toivottavasti sedätkin toipuvat.

» Lähetä palautetta toimitukselle