HIFK hakee revanssia HC Bolzanosta ja TPS haastaa Münchenin CHL-kierroksella

CHL, LIIGA / Kierrosennakko
Nicklas Lasu karkasi alivoimalla läpiajoon, Juhani Tyrväinen sai mailansa viime hetkellä väliin.
Kuva © Emil Hansson www.Hanssonsphoto.net
Mestareiden liigan kolmas pelipäivä tarjoaa mielenkiintoisia otteluita, joissa on mukana myös kärkijoukkueiden välisiä otteluita.

Jääkiekon Mestareiden liigan alkusarjat ovat edenneet jo kolmanteen pelipäivään. Alkulohkot pelataan neljän joukkueen voimin kaksinkertaisina sarjoina, joten kukin peli on merkittävä, mikäli joukkue haluaa päästä jatkoon seuraavalle kierrokselle. Kustakin lohkosta kaksi parasta joukkuetta jatkavat pudotuspeleihin, joissa otteluparit pelaavat osaottelun sekä kotona että vieraissa.

Kahden ensimmäisen pelipäivän jälkeen lohkot ovat pääosin kutkuttavassa tilanteessa kiitos mielenkiintoisten ristiinpelaamisten ja ennalta-arvaamattomien voittojen. Lisää maustetta torstaina ja perjantaina pelattaviin kolmannen ottelupäivän koitoksiin saadaan siitä, että kierroksella nähdään usea huippuottelu, joissa joukkueet kohtaavat toisensa toistamiseen lyhyen ajan sisällä.

Aiemmat ottelut ovat sujuneet suomalaisissa joukkueissa ristiriitaisin tunnelmin. Kärpät on hoitanut oman leiviskänsä kiitettävästi voittaen molemmat ottelunsa selvästi, mutta tulee toki muistaa, että lohkon muut joukkueet (Mountfield HK, THOMAS SABO Ice Tigers sekä Rouen Dragons) muodostavat kenties tämänvuotisen turnauksen heikoimman lohkon. Tämä tarjoaa Kärppien nuorille tähdille, Rasmus Kuparille ja Aleksi Heponiemelle, mahdollisuuden tuikkia kirkkaasti ja latoa tulostaululle tylyt lukemat.

TPS puolestaan on hävinnyt ottelunsa laadukkaita Malmö Redhawksia ja Red Bull Müncheniä vastaan. Turkulaisten leirissä tuskin ollaan kovinkaan tyytyväisiä kahdessa otteluissa päästettyihin 13 maaliin. Tämän on muututtuva, jotta TPS pääsisi voittokantaan ja kamppailemaan jatkopaikasta, joka B-lohkossa on vielä saavutettavissa.

München teki kaikki ottelun viisi maalia ylivoimalla, joten siinä TPS:llä on selkeä parantamisen paikka. Turussa löylytys on koitettu ottaa oppituntina.

− Nyt mietitään tätä ensimmäistä peliä, katsotaan videoita ja keskitytään tuleviin peleihin. Hieno juttu CHL:ssa on se, että saadaan saman tien mahdollisuus maksaa takaisin. Nyt päästään kotiin pelaamaan ja käännetään tämä homma positiiviseen suuntaan, sanoo TPS-maalivahti Rasmus Tirronen.

Helsingin IFK puolestaan hävisi sunnuntaina yllättäen pirteästi äänekkään kotiyleisönsä edessä pelanneelle Kai Suikkasen luotsaamalle HC Bolzanolle. IFK saa mahdollisuuden kasvojenpesuun jo torstaina kotihallissaan. Tällä kertaa joukkueen peli-ilmeen tulee olla aiempaa terävämpi varsinkin maalipaikoissa ja ylivoimalla, jotta mainion ottelun Bolzanon maalinsuulla pelannut Leland Irving ei pääsisi juhlimaan voittoa Helsingin illassa.

IFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin ei ollut ymmärrettävästi tyytyväinen joukkueensa suoritukseen Italiassa, joten tapahtunutta ollaan varmasti käyty läpi pukukopissa.

− Meidän pitää pystyä parantamaan peliämme ja tiiviimpään puolustuspelaamiseen on löydyttävä keinot. Nämä ovat pitkälti tahtopuolen pelejä ja sitä tahtoa pitää löytyä, tuumaa IFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin ottelusta.

Bolzanon Matti Kuparinen on tästä ottelusta poissa telottuaan IFK:n Lennart Petrellin laitaan ulos pelikiellon arvoisesti.

Tampereella puolestaan nähdään mielenkiintoinen ottelu, jossa kotijoukkue Tappara haluaa varmasti ottaa selvän kotivoiton Storhamar Hamaria vastaan. Edeltävässä ottelussa Tappara joutui nöyrtymään rangaistuslaukauksiin venyneessä ottelussa norjalaisjoukkueelle 3-2. Norjalaisten ykköstähtenä pelasi kansainvälisestikin meritoitunut Patrick Thoresen, joka palasi täksi kaudeksi kasvattajaseuraansa pitkältä ulkomaan komennukselta.

H-lohkossa kohtaavat JYP sekä tshekkiläinen HC Pilsen, jotka kohtasivat edeltävänä pelipäivänä. Pilsen voitti tämän pelin 4-2, joten tiukassa lohkossa pelataan jälleen tärkeistä pisteistä. Kovassa lohkossa kaksi mainittua kärkijoukkuetta haastaa HC05 Banská Bystrica sekä sveitsiläinen, usealla maajoukkuetason pelaajalla kyllästetty huippuseura HC Lugano.

Kierrosta sävyttävät myös monta muuta huippuottelua, joista erikseen voi korostaa Frölunda Indiansin ja ZSC Zürich Lionsin välistä kärkikamppailua. Tämä A-lohkon ottelu on olennainen lohkon voittamisen kannalta, sillä kahden suurseuran perässä iskuetäisyydellä hengittävät Aalborg Pirates sekä Vienna Capitals. Zürich voitti joukkueiden edeltävän ottelun 3-2, ja myös tästä ottelusta on luvassa tiukka vääntö pisteistä.

G-lohkossa pelataan jännittävä ottelu, jossa Växjö Lakers saapuu SC Bernin vieraaksi. Edeltävällä kierroksella Bern voitti ottelun 1-2, joten SHL:n hallitseva mestari Växjö haluaa varmasti tarjota kotikannattajilleen parasta ja kaapata pisteet kotiin.

Myös EV Zugin ja Eisbären Berlinin välinen kamppailu nostattanee pulssia niin kaukalossa kuin katsomossa. Edeltävässä ottelussa Eisbären esiintyi pirteästi ja nousi toisessa erässä johtoasemaan kotiyleisönsä tukemana. Silti mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän Eisbären otti kurittomia jäähyjä, joiden avulla vierasjoukkue Zug sai lopulta otteen ottelusta ja nappasi tärkeät vieraspisteet kotimatkalle. Joukkueiden D-lohko on yksi tasaisimmista lohkoistä tänä kautena, joten jokainen voitto on tärkeä matkalla jatkopelejä.

Tilastot

Edelliset ottelut

HIFK

Bolzano

24.11
Lukko - Bolzano
12.10
Bolzano - Salzburg
05.10
Salzburg - Bolzano
12.09
Bolzano - Frisk Asker

Tilastot

Edelliset ottelut

TPS

Red Bull München

13.10
EV Zug - Red Bull München
05.10
Red Bull München - EV Zug
04.09
Red Bull München - Rögle
2 - 1