Todikov pysäytti vajaamiehisen jokerinipun

KHL / Raportti
Sami Lepistö palasi tositoimiin. (arkistokuva)
Kuva © Joonas Kämäräinen
Helsingin Jokerit palasi maajoukkuetauolta vajaamiehisenä, mutta pisti silti isäntäjoukkue Vitjaz Podolskin todella ahtaalle. Vieraat veivät peliä, mutta illan hahmo oli isäntien maalivahti Anton Todikov.

Jokerit lähti illan kamppailuun haastavasta tilanteesta, kun kokoonpanoa parsittiin junioreilla. Tästä huolimatta puolustukseen oli saatu vain viisi pelaajaa, joista yksi oli kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Sami Lepistö. Entinen jokerikapteeni suorutui kuitenkin urakastaan mainiosti ja väläytteli jälleen tuttua kiekollista osaamistaan.

Vieraat painoivat heti avauserästä lähtien peliä Vitjazin päätyyn, eikä avausosumakaan ollut kaukana. Erä antoi kuitenkin hyvin kuvaa tulevasta, kun Anton Todikov oli toistuvasti kiekon edessä.

Jokerit tykitti yli 50 laukausta kohti maalia, mutta viimeistely ei onnistunut. Kotijoukkue sen sijaan iski tehokkaasti heti toisen erän alussa, kun Aleksandr Sjomin osui pienestä kulmasta. Erän puolivälin jälkeen isännillä kävi hieman tuurikin, kun viivalaukaus kimposi jokeripuolustajasta sisään.

Jokerit myllytti pelin lopussa vielä hurjaa painetta, mutta ainoastaan Marko Anttilan pystyhyökkäyksen laukaus meni Todikovin ohi.

- Lähtökohdat oli hankalat. Siihen nähden pelattiin hyvä kiekko-ottelu, vaikka oltiinkin tehottomia. Siihen kaaduttiin hyvin pitkälti, näki Jokereiden päävalmentajana maanantaina työjellyt Pekka Kangasalusta.

Helsinkiläisten reissu jatkuu heti tiistaina, kun joukkue matkaa bussilla Moskovaan keskustaan Dinamon vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle