KHL:n pudotuspelit 2020: Suomalaispuolustajat tehoilivat − TsSKA:n Sorokin torjui jälleen nollapelin

KHL / Raportti
Ilja Sorokin on saanut useasti tuuletella voittoa pelikavereidensa kanssa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KHL:n pudotuspelien ensimmäinen kierros on hyvässä vauhdissa. Jokaisessa sarjassa on pelattu nyt kaksi ottelua, ja sarjoista yhtä lukuun ottamatta kaikki ovat 2−0-tilanteessa.

Keskiviikkona pelattiin KHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kaavion toisen puolen ottelut. Tämän päivän jokainen ottelusarja jatkuu perjantaina.

Avtomobilist Jekaterinburg (4.) vs. (5.) Sibir Novosibirsk, Sibir johtaa sarjaa voitoin 2-0

Harri Säteri oli jälleen liekeissä Sibirin maalilla, kun joukkue otti jatkoerässä voiton lukemin 1−0 Mikael Ruohomaan iskemällä maalilla. Ruohomaan voittomaalin syntyessä ottelua pelattu reilut 73 minuuttia. Säteri torjui ottelussa 48 kertaa.

Sibirin suomalaiset Ruohomaa, Jukka Peltola ja Juuso Puustinen muodostivat joukkueensa ykköskentän. Suomalaiset saivat joukkueen hyökkääjistä eniten peliaikaa. Ruohomaa sai maaliinsa syötön Puustiselta, ja Peltola kunnostautui puolustuspelissä ottamalla neljä blokkia pelin aikana.

Ak Bars Kazan (1.) vs. (8.) Neftekhimik Nižnekamsk, Ak Bars johtaa sarjaa voitoin 2-0

Ak Bars otti toisessa ottelussa voiton lukemin 5–1 Neftekhimikistä ja säilytti kotietunsa ennen sarjan siirtymistä Nižnekamskiin. Ak Barsin tehomiehenä hääri kanadalaishyökkääjä Matt Frattin, joka iski tehot 1+1. Neftekhimikin ainoan iski Pavel Kulikov ottelun toisella peliminuutilla.

Kotijoukkueen legendaarinen päävalmentaja Dmitri Kvartalnov peluutti äärimmäisen tasaisesti joukkojaan, sillä yhdellekään kotijoukkueen pelaajalle ei kertynyt yli 19 minuuttia peliaikaa.

Ak Barsin tehokkuus oli lähes täyden Tatneft Arenan edessä huippuluokkaa, ja joukkue onnistui käyttämään vieraiden tekemät puolustusalueen merkkausvirheet kovalla prosentilla hyödyksi.

Ottelun suomalaisista kotijoukkueen puolustaja Jesse Virtanen syötti Justin Azevedon 5–1-maalin. Virtanen pelasi puolustajista eniten vaihtoja. 27 vaihtoa kerrytti reilun 16 minuutin peliajan. Eniten puolustajista pelasi Albert Jarullin, jolle kertyi yli 18 minuuttia peliaikaa.

Neftekhimikin hyökkääjä Jonas Enlund pelasi ykköskentässä Jacob Berglundin rinnalla. Enlund kerrytti reilut 18 minuuttia peliaikaa ja laukoi kerran ottelussa kohti Ak Barsin maalilla 31 vetoa torjunutta Timur Biljalovia.

Dinamon tähtihyökkääjät olivat jälleen voiton takuumiehinä.
Kuva © Joonas Kämäräinen

TsSKA Moskova (1.) vs. (8.) Torpedo Nižny Novgorod, TsSKA johtaa sarjaa voitoin 2-0

TsSKA piti maalinsa puhtaana jälleen kerran ja otti toistamiseen 3–0-voiton Torpedosta. Reilun 6000 katsojan edessä TsSKA Arenalla maalinteossa onnistui Pavel Karnauhov ja Mihail Grigorenko avauserässä, ja loppulukemat tyhjiin iski Kirill Kaprizov ottelun viimeisillä sekunneilla.

Ilja Sorokin torjui kotijoukkueen maalilla nollapelin 19 torjunnalla. Kotijoukkueen lupaava puolustaja ja Montreal Canadiensin varaama Aleksandr Romanov pelasi vain neljä vaihtoa ensimmäisessä erässä eikä palannut peliin tämän jälkeen.

Dinamo Moskova (4.) vs. (5.) Spartak Moskova, Dinamo johtaa sarjaa voitoin 2-0

Moskovan paikallisderbystä saatiin keskiviikkona trilleri, kun Dinamo nousi kolmannen erän lopun maaleilla ottelussa tappioasemasta 4–3-voittoon.

Ottelusarjan ensimmäisessä ottelussa tapeltiin urakalla ja jäähyminuutteja jaettiin rutkasti, mutta keskiviikkona ei nähty kuin 20 minuuttia jäähyjä.

Kotijoukkueen voiton takuumiehenä oli kaksi maalia iskenyt tähtihyökkääjä Vadim Šipatšjov. Ykkössentteri iski tärkeän 2–2-tasoituksen ylivoimalla ajassa 56.35, kun hyökkääjä laukoi kiekon kenkälaatikkoon b-pisteen kaarelta noin kahden metrin etäisyydeltä maalista.

Reilu minuutti ennen kolmannen erän loppua ykköskentän Andre Petersson laukoi vastahyökkäyksestä lämärillä kiekon yläkulmaan ohi Julius Hudacekin vieden Dinamon johtoon. 4–2-maalin tyhjiin viimeisteli puolustaja Mihail Grigorjev 37 sekuntia ennen loppua.

Spartakin Robin Hanzlin iskemä kavennusmaali viimeisten sekuntien aikana oli kosmetiikkaa. Suomalaisista Juuso Hietanen saalisti syöttöpisteen ja pelasi pakeista toiseksi eniten. Teemu Pulkkinen jäi pelissä vähälle vastuulle eikä saanut tilastomerkintöjä.