Jokerit taisteli jymypaukun Moskovasta

KHL / Raportti
Janis Kalnins nollasi KHL:n kärkijoukkueen. (arkistokuva)
Kuva © Joonas Kämäräinen
Helsingin Jokerit esitti kauden parastaan, kun se nollasi TsSKA:n Moskovassa. Jokereiden taisteluilme oli erinomainen ja paketti pysyi kasassa koko ottelun ajan.

Kuluvalla kaudella Jokereiden peli on harvoin pysynyt kasassa täyttä 60 minuuttia. Hyvää jaksoa on seurannut repsahtaminen, jonka aikana on tullut lunta tupaan.

TsSKA:n vieraana Jokereiden ilme oli kuitenkin toinen. Joukkue taisteli täydellä sielullaan ja malttoi pitää pelin riittävän yksinkertaisena.

- Näin kovaa vastustajaa täytyy kunnioittaa, ja pitää pelata yksinkertaisena. Vieraskaukalossa on vähän helpompi pelata yksinkertaisemmin, summasi Brian O'Neill Viasatin haastattelussa toisella erätauolla.

Jokerit jaksoi koko ottelun ajan tukkia keskustaa ja pitää viisikkopelin kasassa. Alkukaudella usein kadoksissa ollut taisteluilmekin oli kohdallaan, mistä kertoo myös yli 20 blokattua laukausta.

Kalnins torjui kaiken

Helsinkiläiset olivat odotetusti alussa pulassa, kun TsSKA hyökkäsi saaliinsa kimppuun. Jokerit kuitenkin selvisi rynnistyksestä, ja avauserän loppupuoli oli vieraiden hallintaa.

Tasaisessa toisessa erässä Jokerit pääsi etumatkalle, kun Saku Mäenalanen leikkasi takamiehenä keskelle ja ampui takakulmaan KHL-uransa ensimmäisen osuman.

Päätöserän alussa Jokerit sai helpotusta taisteluunsa, kun Jesse Joensuu luuti ylivoimalla maalilla pyörineen kiekon sisään. Isännät yrittivät vielä painostaa ja saivat myös laukauksia, mutta illan aikana 29 kertaa torjunut Janis Kalinins oli ohittamaton. Hänen työtään helpotti kovalla asenteella taistellut jokeriviisikko.

Lopussa Jokerit kaunisteli lukemat 0-3:een. Kauden ensimmäisen nollapelin myötä päättyi Jokerien kolmen ottelun tappioputki. Isännille tappio oli vasta kauden neljäs, ja katkaisi seitsemän pelin voittoputken.

- Pidin siitä, että pelasimme kuten sovittiin. Meillä oli alla kolme tappiota, ja nyt taisteluasenne oli erinomainen, jokeriuotsi Lauri Marjamäki kiitteli TV-haastattelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle