Jokerit päätti kalenterivuotensa Moskovassa voittaen TsSKAn

KHL / Raportti
Iiro Pakarinen oli Jokerien yksi illan sankareista.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Jokerit matkusti kalenterivuoden viimeiseen otteluun Moskovaan TsSKAn vieraaksi. Ottelusta merkittiin Jokereille tärkeä voitto lukemin 3–2.

Tasaisessa avauserässä Jordan Schroeder avasi ottelun maalihanat. Schroederin maali ei jäänyt erän ainoaksi, sillä Vladislav Kamenev tasoitti ottelun reilu kolme minuuttia Jokerien avausmaalista.

Jos avauserässä maaliverkko heilui kahteen kertaan, niin toisessa erässä tahti säilyi ennallaan Iiro Pakarisen ja Joakim Nordströmin iskiessä pikkumustaa verkon perukoille. Nordström harhautti Anders Lindbäckin rangaistuslauksella Aleksandr Popovin nappaaman alivoiman aikana.

Toisen erän aikana Petteri Lindbohm, Jesse Joensuu, Sergei Plotnikov ja Vladislav Kamenev hakivat nyrkein tunnetta otteluun. Lindbohmille ja Plotnikoville ottelun tuomaristo vihelsi viisiminuuttiset ja Joensuu sekä Kamenev selvisivät kaksiminuuttisilla.

Kolmas kaksikymppinen oli maalien valossa hiljainen molempien joukkueiden hakiessa vimmatusti johto-osumaa. Jokereille avautui varsinaisen peliajan loppuhetkillä loistava mahdollisuus voittoon Konstantin Okulovin nostaessa kiekon katsomoon. Jokerit hyödynsi tilanteen Teemu Turusen pysyttäessä joukkueen ylivoimalla johtoon ja samalla ratkaisten ottelun ohi Adam Reidebornin.

– Joukkue oli erittäin valmistaunut ja pelasi hyvän avauserän. Toisen erän loppuhetket Jokerit oli köysissä. Kolmanteen kaksikymppiseen joukkue palasi takaisin tasolleen. Pohjustimme ennen ottelua TsSKAn vaarallisuutta, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi ottelua lehdistötilaisuudessa.