Jokerit otti vahvalla suorituksella täyden pistepotin Traktorin vieraana, mutta Mäenalasen tilanne huolestutti: "Lääkärit tutkivat, mikä on tilanne"

KHL / Raportti
Jokerit kaatoi Traktor Tšeljabinskin vieraissa. Tässä Eeli Tolvanen näyttää pelaamisen mallia.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Jokereilla oli jopa varaa löysäillä päätöserässä. Jobinpostia toi Saku Mäenalasen saama päähän kohdistunut taklaus.

Jokerit haki keskiviikkona 5–2-vierasvoiton Traktor Tšeljabinskin vieraana. Vaikka Traktor kiri päätöserässä hetkessä kahden maalin päähän, ei helsinkiläisten voitto ollut kuitenkaan vakavasti uhattuna.

Avauserä käynnistyi Jokerien komennossa. Erän ainoasta maalista vastasi David Sklenička. Hän ylitti siniviivan ja lähetti ranteelta kaaliperhoslaukauksen, joka ohitti hivenen helposti Traktor-vahti Roman Willin.

– Aloitimme ottelun todella hyvin. Pääsimme hyvin peliin sisään maanantain jatkoaikatappion jälkeen, jokeripäävalmentaja Lauri Marjamäki suitsutti pelin jälkeen.

Jokerien ruotsalaismaalivahti Anders Lindbäck otti kahteen ensimmäiseen erään pari erittäin tärkeää torjuntaa, onnellakin.

– Lindbäck oli maalissa hyvä, vahvisti Marjamäki.

Kun Lindbäck siivosi Traktorin yritykset, lisäsi Jokerit johtoaan toisessa erässä. Tommi Kivistön loistosyöttö siniviivalta löysi maalilta Brian O'Neillin, joka liukui kiekon rystyltä maaliin.

Pian tämän jälkeen Traktorin Igor Polygalov taklasi Saku Mäenalasta päähän ja sai pelirangaistuksen.

– Pahannäköinen tilanne. Lääkärit tutkivat, mikä on Mäenalasen tilanne.

Viiden minuutin ylivoimalla Jokerit kasvatti johtoaan, kun Jordan Schroeder lusikoi 18 sekuntia ennen toisen erän loppua paluukiekosta jo 3–0.

"Ruvetaan pääsemään rytmiin kiinni"

Päätöserässä Jokerit nöyryytti Traktoria alivoimallakin. Jakub Krejčík passasi maalin takaa ja Veli-Matti Savinainen sivalsi helsinkiläiset etukulmasta jo neljän maalin karkumatkalle.

4–0-lukemissa Jokerien pelikuri kuitenkin hölleni ja lopulta Jaroslav Kosov rikkoi paluukiekosta Traktorin kuparisen. Vain 21 sekuntia myöhemmin kiekko jäi jälleen pyörimään Lindbäckin maalille, ja Sergei Kalinin löi Traktorille jo 2–4-kavennuksen.

– Pieni herpaantuminen siinä meille tuli. 4–0-johdossa fokus ei pysynyt pelissä. Tarvitsemme silti tällaisia kokemuksia, joissa ei tarvitse ottaa aikalisiä. Hyvin pystyimme hoitamaan ottelun loppuun asti, Marjamäki virkkoi.

Tämän lähemmäksi tšeljabinskiläiset eivät päässeet, ja hetki ennen päätössummeria Antti Pihlström teki tyhjiin 5–2, joka oli samalla miehen kauden avausmaali.

– Pelasimme erittäin laadukkaan kiekkopelin, tasainen suoritus meiltä. Mielestäni mikään erä ei ollut toistaan huonompi. Olen todella tyytyväinen koko 60 minuuttiin, Marjamäki arvioi.

Viiden ottelun pisteputkessa liitävä Jokerit jatkaa vierasottelukiertuettaan perjantaina. Tuolloin päävalmentaja Tomi Lämsällä ja suomalaisella superykkösketjulla ryyditetty Salavat Julajev Ufa yrittää lyödä helsinkiläisille kapuloita rattaisiin. Traktor puolestaan kohtaa samana päivänä kotonaan Sibir Novosibirskin.

– Ruvetaan pääsemään rytmiin kiinni, ja toivottavasti jatkamme tänään nähdyn kaltaisesti Ufassa.