Varnakovista Jokereiden turma - Torpedo jatkaa voittoputkessa

KHL / Raportti
Jokerit pääsi useasti lähelle maalia, mutta onnistui vain kahdesti maalinteossa Torpedoa vastaan.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Torpedo Nižni Novgorod otti komean voiton Helsingin Jokereista torstain KHL-kierroksella. Torpedolta esiin nousi joukkueen kokenut laitahyökkääjä Mihail Varnakov, joka iski kaksi maalia.

Torpedo Nižni Novgorod otti kotijäällään Nagorny Arenalla Helsingin Jokereista niukan voiton lukemin 3–2. Kotijoukkueelta ratkaisijana hääri kokenut Mihail Varnakov, joka teki Torpedon tasoitusmaalin toisen erän alussa ja voittomaalin reilut kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa.

Jokereilta maalinteossa onnistuivat Eeli Tolvanen ja Marko Anttila.

Jokerit tuhlaili, Torpedo käytti paikkansa

Jokerit oli ottelussa selkeästi hallitsevampi osapuoli ja loi jo ensimmäisessä erässä lukuisia maalipaikkoja. Avausmaali näki päivänvalon erän puolivälissä, kun Jordan Schroeder syötti Tolvasen laidasta puolittaiseen läpiajoon. Tolvanen laukoi kiekon terävällä rannelaukauksella ohi Andrei Tikhomirovin.

Torpedo nousi toisen erän alussa kahdella pikamaalilla johtoon, kun ensin ylivoiman jälkeen Varnakov iski lähietäisyydeltä pelin tasoihin ja Andrei Belevich ohjasi johtomaalin.

— Olen tyytyväinen siihen miten me pelattiin, mutta tulos oli tänään negatiivinen. Hallittiin peliä ja luotiin paikkoja, mutta vastustajan maalivahti oli ilmiömäinen, kommentoi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki ottelun kulkua.

Jokereilla oli toisen erän lopussa lukuisia paikkoja tasoittaa peli, mutta kolmanteen erään lähdettiin Torpedon johdossa.

Kolmannessa erässä Jokerit jatkoi kovaa painetta ja lopulta tasoitusmaalin iski neloskenttä, kun Anttila suti maalin edustalta kiekon Torpedon verkkoon.

Jokereiden ruotsalaispuolustaja Jonathan Pudasilla oli jo avauserässä loistova paikka lyödä Jokerit kahden maalin johtoon, mutta hän epäonnistui tässä. Samainen herra sai uudestaan avopaikan noin viisi minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä, mutta ruotsalainen ei saanut tälläkään iskettyä kauden kolmatta maaliaan.

Torpedolla ei kolmannessa erässä juuri paikkoja ollut, mutta heti ensimmäisen joukkue käytti hyödykseen, kun Jokereiden puolustusalueen nukahduksen jälkeen Varnakov iski maalin edustalta illan toisensa ja vei kotijoukkueen johtoon.

Vierasjoukkue haki raivoisasti tasoitusmaalia ilman maalivahtia viimeiset kaksi minuuttia ottelusta, mutta tasoitus jäi tekemättä. Torpedon voittoputki venyi kolmen ottelun mittaiseksi, kun Jokereiden kolmen ottelun mittainen voittoputki päättyi tähän.

Torpedo jatkaa kauttaan kotiottelulla sunnuntaina Metallurg Magnitogorskia vastaan ja Jokerit suuntaa lauantaiksi Podolskiin Vitjazin vieraaksi.