Jokerit taipui runkosarjan viimeisessä ottelussaan – Torpedo pudotuspeleihin

KHL / Raportti
David Sklenicka teki totutun vahvoja nousuja myös Torpedoa vastaan.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Torpedo Nižny Novgorod kaatoi avauserässä syntyneillä maaleilla Helsingin Jokerit joukkueiden runkosarjan viimeisessä kamppailussa. Voitolla Torpedo varmisti paikkansa pudotuspeleissä.

Torpedo Nižny Novgorod kaatoi runkosarjan viimeisessä kamppailussa Helsingin Jokerit lukemin 3–1 ja varmisti paikkansa pudotuspeleissä.

Kotijoukkueelta maalinteossa onnistui Jordan Schroeder, Kirill Urakov ja Ty Rattie. Jokereiden maalin ensimmäisessä erässä iski Nicklas Jensen. Kotijoukkueen ruotsalaismaalivahti Anders Lindbäck torjui ottelussa 39 kertaa ja oli voiton takuumies.

Ottelun kaikki maalit 12 minuutissa

Torpedon ja Jokereiden välinen ottelu sai vauhdikkaan alun. Torpedo siirtyi ottelun yhdeksännen minuutin kahden pikamaalin ansiosta 2–0 -johtoon. Ensin joukkueen paras pistemies Schroeder iski Damir Zhafyarovin syötöstä kiekon ohi Antti Niemen. Heti perään Rattie pääsi iskemään maalin takakulmalta kaikessa rauhassa 2–0 -lukemat taululle.

Erän puolivälin jälkeen pääsi Jokeritkin tulostaululle, kun hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen Jensen laukoi kiekon ohi Lindbäckin. Jokereiden ilo ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä puoli minuuttia myöhemmin Urakov purjehti vieraiden alueelle ja ohitti Niemen.

Jokerit tiivisti puolustamista toisesta erästä alkaen jäädyttäen maalihanat

Ottelun ensimmäinen erä lupaili hyvää maalijuhlien muodossa, mutta toisin kävi. Jokerit tiivisti huomattavasti puolustuspeliään eikä Torpedo päässyt enää vapaasti riehumaan vierasjoukkueen puolustusalueella. Jokerit hallitsi loppupeliä näennäisesti ja loi ajoittain hyviäkin maalintekopaikkoja, mutta kavennusmaalia ei nähty.

Ottelussa jaettiin ainoastaan neljä kahden minuutin jäähyä. Kolmannen erän alussa kotijoukkue pääsi kahden miehen ylivoimalle, mutta Torpedokaan ei onnistunut lisämaalienteossa.

Viimeisen kahden minuutin aikana Jokerit haki kavennusta kuudella miehellä ilman maalivahtia, mutta kavennusmaalia tai Torpedon 4–1 -maalia ei nähty, joten avauserän jälkeinen tulos jäi voimaan.

Voitolla pudotuspeleihin - Torpedon vastus vielä epäselvä

Voitolla Torpedo varmisti paikkansa pudotuspeleissä. Vielä on epäselvää, onko joukkue KHL:n läntisen konferenssin seitsemäs vai kahdeksas. Mikäli Vitjaz Podolsk voittaa viimeisen ottelunsa Lokomotiv Jaroslavlia vastaan on Torpedo kahdeksas.

Torpedo kohtaa TsSKA Moskovan ensimmäisellä kierroksella, mikäli TsSKA saa edes pisteen HK Sotšia vastaan runkosarjan viimeisestä pelistä. Mikäli TsSKA taipuu HK Sotšille varsinaisella peliajalla on Torpedon ensimmäisen kierroksen vastus SKA Pietari.

Jokerit joutuu vielä jännittämään läntisen konferenssin loppusijoitusta. Mikäli Dinamo Moskova voittaa torstaina viimeisen pelinsä Dinamo Minskin vieraana on Jokerit neljäs. Mikäli Dinamo menettää pisteenkin, on Jokerit kolmas.

Sunnuntaina alkavissa pudotuspeleissä Jokerit kohtaa Lokomotivin, mikäli ovat kolmansia ja Spartak Moskovan, mikäli neljänsiä.