Jokerit nousi viime hetkillä tasoihin – O'Neill tyylitteli voitto-osuman jatkoajalla

KHL / Raportti
Torpedo jäi lopulta Jokereiden jalkoihin.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Jokerit nousi toistamiseen tällä viikolla kolmannen erän tappioasemasta voittoon. Tällä kertaa nousu tuli kahden maalin takaa ja voitto jatkoajan jälkeen.

Helsingin Jokerit osoitti jälleen sitkeyttään, kun se nousi päätöserässä Torpedo Nižni Novgorodia vastaan kahden maalin takaa tasoihin. Nousun sankari oli kaksi maalia päätöserässä iskenyt Jesse Joensuu.

Brian O'Neillin soolomaali jatkoajalla ratkaisi lopulta Jokereille täyden pistepotin.

Viimeksi tiistaina Jokerit nousi päätöserässä maalin takaa voittoon Ak Bars Kazania vastaan.

Jokerit-luotsi Lauri Marjamäki oli jälleen syystäkin tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen.

– Ilkeä alku kolmanteen erään, mutta joukkue osoitti luonnetta. Kova vierasreissu ja silti tultiin tasoihin ja ohi, päävalmentaja Marjamäki sanoi ottelun jälkeen TV-haastattelussa.

Ilkeällä kolmannen erän alulla Marjamäki viittasi Torpedon salamamaaliin. Kotijoukkue paineli jo 4–2-johtoon, kun päätöserää oli pelattu 15 sekuntia.

Tästä Jokerit ei lannistunut vaan kampesi itsensä tasoihin. Ensin Joensuu tuikkasi kiekon maaliin ylivoimalla. Tässä vaiheessa peliä oli jäljellä vielä yli kymmenen minuuttia.

Jokereiden tasoitus venyi aivan viimehetkille asti. Joensuu tasoitti pelin 11 sekuntia ennen täyttä aikaa.

Jatkoajalla O'Neill purjehti kovalla vauhdilla kiekon kanssa oikeaa laitaa pitkin hyökkäysalueelle, rynnisti maalille ja laukoi kiekon tarkasti vasempaan yläkulmaan.

Ylivoimamaalien ilta

Jäähyt sekä toisen ja kolmannen erän alut olivat koitua Jokereiden kohtaloksi. Torpedo iski kaksi ylivoimamaalia ja oli tehokkaana erien alussa.

– Aloitimme tosi vahvasti, sen jälkeen otimme tyhmiä jäähyjä. Kotijoukkue teki kaksi ylivoimamaalia, Marjamäki päivitteli ottelun jälkeen.

Jokerit oli kuitenkin myös itse tehokas ylivoimalla. Helsinkiläisjoukkueen molemmat ylivoimaviisikot onnistuivat kertaalleen maalinteossa, vieläpä varsin näyttävästi.

Joensuun ylivoimamaali päätöserässä tuli komean O'Neillin syötön jälkeen. Toisessa erässä ylivoimalla onnistunut Geoff Platt sai niin ikään nauttia hyvästä tarjoilusta. Plattin maalissa kiekko liikkui nopeasti puolelta toiselle, ja maalin eteen unohtunut Platt sai laittaa kiekon maaliin.

Jokereiden avausmaalista vastasi puolustaja Viktor Lööv avauserässä.

Jokereiden saldoksi kolmesta vieraspelistä jäi kaksi voittoa ja yksi tappio jatkoajan jälkeen. 

» Lähetä palautetta toimitukselle