Jokerien karu alkukausi jatkui vierastappiolla - Omat virheet kostautuivat

KHL / Raportti
Antti Niemen huipputorjunnat eivät tänään riittäneet.
Kuva © Emil Hansson
Helsingin Jokerit jatkoi vieraskiertuettaan Novgorodissa. Antti Niemen 42 torjuntaa ei riittänyt vieraiden voittoon. Ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla.

Helsingin Jokerit lähti illan otteluun kahden ottelun voittoputkessa, kun se kukisti ensin kotonaan Dinamo Riian 7-2 ja tämän jälkeen Severstalin vieraissa numeroin 4-1. Nyt oli kuitenkin edessä erilainen kamppailu lähtökohtaisesti haastavampaa joukkuetta vastaan.

Ensimmäinen erä meni vieraiden näyttessä kaapin paikan, eikä isäntäjoukkue saanut kunnollisia paikkoja Antti Niemen vartioimalle maalille. Jokerit hallitsi kiekkoa ja Petri Kontiola sekä Antti Pihlström veivät vieraat 2-0 edelle.

Toisessa erässä Mikko Lehtonen vei Jokerit jo kolmen maalin johtoon, kunnes joukkueen ote hieman herpaantui ja huolimattomuusvirheet lisääntyivät. Isännät saivat maalihanat auki ottelun puolivälissä kun Artyom Alyayev laukoi kavennusmaalin. Vain hetkeä myöhemmin Henri Ikonen iski Peter Reginin erinomaisesta syötöstä Jokerit jo 4-1 edelle. Toinen erä päättyi vielä isäntien 2-4 kavennukseen, kun Mikhail Orlov sai kiekon ohi Antti Niemen.

Kolmannessa erässä sattui ja tapahtui. Ensin isäntien Damir Zhafyarov kavensi tilanteeksi jo 3-4, mutta jo pian Alex Grant iski siniviivalta Jokereiden viidennen osuman. Tässä vaiheessa Jokereiden pakka hajosi täysin, syötöt eivät löytäneet kohdalleen ja isännät saivat ilmaisia kiekonriistoja ja vastahyökkäyksiä. Tilanteet käytettiin hyödyksi kun Andrei Belevich sekä Mikhail Varnakov toivat pelin tasoihin. Näin tilanne oli varsinaisen peliajan päättyessä 5-5 ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Ottelun ratkaisua saatiin hetki odottaa, mutta se nähtiin jatkoajan puoivälissä kun Denis Barantsev pääsi nokikkain haastamaan Niemen, joka ei kerennyt kiekon tielle. Kotijoukkue voitti täten ottelun numeroin 6-5.

Jokerit matkaa seuraavaksi Pietariin jossa sunnuntaina vastaan asettuu Jori Lehterän edustama SKA.

Muokattu 14.9.2019 kello 22.21: Otsikkoa muutettu.