Spartak voitti tasaisen kamppailun − Jokerien Marjamäki harmitteli: "Oli tarvittavat paikat voittoon"

KHL / Raportti
Jordan Schroeder (vas.), Roman Ljubimov ja Jānis Kalniņš taistelivat kiekon herruudesta Moskovassa.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Pienin muutoksin Spartak-vierasotteluun lähtenyt Jokerit taipui Moskovan kirkkaissa valoissa jatkoajalla 2–3.

Avauserässä Oļegs Znaroksin johtama Spartak iski ottelun avausmaalin Martin Bakošin syötettyä Ilja Talalujeville kiekon läpiajon päätteeksi. Erän isäntä olikin moskovalaisjoukkue, joka sai luotua paremmat maalipaikat.

− Ensimmäisessä erässä jätimme kiekkoja vääriin paikkoihin ja vastustaja pääsi vaarallisiin vastaiskuihin, arvioi Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Jokerit tasoitti kuitenkin avauserän loppuminuuteilla 1−1:een Jesse Joensuun komealla yksilösuorituksella.

Toisen erän avausminuutilla Spartakin Jevgeni Kulik ja Jokerien Veli-Matti Savinainen onnistuivat maalinteossa. Erä tarjosi kahden maalin lisäksi viihdyttävää kiekkoa, mutta avausminuutin hurlumhein jälkeen ei erässä muita osumia nähty. Kahden erän jälkeen oltiin tilanteessa 2−2.

Päätöserä oli tasainen. Hyvistä tilanteista huolimatta ei varsinaisen peliajan kolmas erä tarjonnut maaleja kummallekaan, joten ratkaisua haettin jatkoajalla. Bakoš ratkaisi ottelun suorasta vastahyökkäyksestä jatkoajan ensimmäisellä minuutilla.

− Mitä pidemmälle piti eteni, sitä paremmin saimme pelin hanskaan. Oli tarvittavat paikat voittoon, mutta vastustaja sai extrapisteen, Marjamäki sadatteli.

Moskovalaisten ykkösketjun hyökkääjä Jori Lehterä valittiin aiemmin päivällä Leijonien tulevaan EHT-joukkueeseen. Lehterä kiitti vahvoilla otteilla Jukka Jalosta valinnasta ja syötti 3−2-ratkaisuosuman.

Isäntien Július Hudáčekille tilastoitiin 27 torjuntaa ja vieraiden Jānis Kalniņšille 22.

Jokerien seuraava ottelu on Traktor Tšeljabinskin vieraana tulevana keskiviikkona. Spartak isännöi samana iltana Neftehimik Nižnekamskia.