Spartak selätti Jokerit päätöserässä

KHL / Raportti
Jokerit jäi pisteittä Moskovassa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit lähti keskiviikon otteluun Moskovan Spartakia vastaan hyvällä jalalla. Pelin edetessä vieraiden tahti kuitenkin hiipui, ja isännät veivät peliä. Päätöserään lähdettiin vielä tasalukemissa 1-1, mutta vieraat latoivat siinä peräti neljä osumaa Jokereiden jäädessä nollille.

Jokerit vei kamppailun alkua selvästi ja isännät olivat koko ajan pari askelta perässä. Hyvin liikkunut jokerinippu pystyi luomaan maalipaikkojakin, mutta tulosta ei tullut.
Avausosuma syntyi lopulta toisessä erässä, kun ylivoimalla Sami Lepistö jakoi tuttuun tapaan oikealle puolelleen ja Kristian Vesalainen pommitti kiekon maaliin. Spartakin kuittaus tuli kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa. Tasoitusta kelattiin videolta kahteenkin kertaan Jokereiden haaston myötä, mutta tilanteessa ei nähty maalivahdin estämistä.

Peli eteni pitkään 1-1-lukemissa, mutta ote siirtyi koko ajan enemmän Spartakille. Päätöserässä Spartak teki pari ensimmäistä maaliaan samalla tapaan, kun kiekko pelattiin keskelle ja lauottiin suoraan syötöstä verkkoon. Molemmissa osumissa Tommi Kivistö oli hieman myöhässä tilanteesta.

Kolmen maalin takaa-ajotilanteessa Jokereille tarjottiin vielä mahdollisuutta kiriin kahden miehen ylivoimalla, mutta lopulta Spartak viimeisteli loppulukemat 5-1 tyhjään maaliin.

- Erittäin huono maku jäi pelistä. Aloitimme ottelun hyvin ja avauserässä oli paljon paikkoja. Kaveri kuittasi nopeasti sen meidän johtomaalin jälkeen, mutta jatkoimme kuitenkin ihan hyvin. Jotain jäi puuttumaan tänään. Ei pelattu hyvää vieraspeliä nyt. Annoimme liian helppoja maaleja, Lepistö summasi.

Keskiviikon taistossa tunteet kävivät kuumana ja molemmat saivat varsin paljon rangaistuksia. Lopussa Alex Grant pudotti vielä hanskansa. Miestä ei komennettu suihkun puolelle, mutta pelikieltoa saattaa tulla jälkikäteen.

– Tietenkin jäähyt sekoittivat jonkin verran ja tuomaritoiminnasta voi olla montaa mieltä, mutta ei mennä sen taakse. Pääsimme pelaamaan paljon ylivoimalla, mutta se ei toiminut tällä kertaa. Niistä paikoista olisi pitänyt ratkaista, jokerikapteeni Lepistö huokasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle