Jokerit toilaili ja kärsi ruman selkäsaunan Moskovassa

KHL / Raportti
Janis Kalnins ohitettiin viidesti. (arkistokuva)
Helsingin Jokereiden Moskovan reissu päättyi 5–0-tappioon. Helsinkiläisten esitys oli vaisu ja sekava.

Jokerit toilaili kahdesti varsin ratkaisevasti, kun Spartak Moskova kukisti helsinkiläisjoukkueen peräti 5–0. Lukemat sivusivat Jokereiden tämän kauden suurinta tappiota.

Spartak on osoittautunut Jokereille hankalaksi vastustajaksi, sillä pari viikkoa sitten Jokerit hävisi sille niin ikään Moskovassa 5–1.

Jokerit pelasi toisen ottelunsa kahteen päivään. KHL:ssä pelit peräkkäisinä päivinä eivät ole kovin tyypillisiä, ja tilanne oli Jokereillekin ensimmäinen tällä kaudella.

Eilen Jokerit pelasi Avangard Omskia vastaan ja kärsi tappion jatkoajan jälkeen. Matkustusta ei tosin tullut, sillä eilinenkin ottelu pelattiin Moskovassa.

Jokerit lähti otteluun 11 hyökkääjällä, kun Henri Ikonen joutui sivuun sairastumisen ja Pekka Jormakka loukkaantumisen vuoksi.

Virheet kostautuivat

Jokerit joutui tappioasemaan heti parin minuutin pelin jälkeen, kun Spartakin Ben Maxwell petasi paikan Alexander Khokhlacheville joka laukoi tarkasti yläkulmaan.

Spartak iski kahdesti Jokereiden toilailusta. Jokerit ei pystynyt katkaisemaan Spartakin purkukiekkoa keskialueella, vaan kiekkoon sännänneet Jesse Joensuu ja Alex Grant törmäsivät keskenään. Khokhlachev pinkaisi yksin läpi ja tuikkasi illan toisen maalinsa.

Toisessa erässä Sami Lepistö lähti hieman optimistisesti haastamaan keskialueella Spartakin organisoitua puolustusta vastaan. Seurauksena oli kiekonmenetys ja jälleen läpiajo Spartakille. Maxwell ei erehtynyt vaan vei joukkueensa jo 3–0-johtoon.

Maalit kuvastivat hyvin Jokereiden esitystä Moskovassa. Pelaaminen oli varsin sekavaa. Liekö eilinen ottelu ja vajaat hyökkäysketjut söivät joukkueen energiatasoja, sillä Jokereiden otteista oli vaikea löytää punaista lankaa.

Joitain paikkoja helsinkiläiset loivat, mutta Julius Hudacek Spartakin maalilla oli mies paikallaan.

Spartak lisäsi johtoaan 4–0:aan ylivoimalla kolmannen erän alussa. Viimeistään sen jälkeen pelissä oli vahvasti pelailun makua.

Tosin Spartakilla riitti vielä intoa tehdä viides maali, ja näin loppulukemat kirjattiin 5–0. Jokereille tappio oli kolmas peräkkäinen.

Jokereiden kausi jatkuu torstaina kotiottelulla Moskovan TsSKA:ta vastaan.