Jokerit palasi Moskovassa voittokantaan − Julius Junttila iski uransa ensimmäisen KHL-osuman

KHL / Raportti
Julius Junttila sai vihdoin maalitilinsä avattua KHL:ssä.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Jokerit paransi peliään kuin se kuuluisa sika juoksuaan. Terävä alku kuihtui Moskovan illassa tiukkaan puolustustaisteluun, mutta lopulta kova työ palkittiin kahdella pisteellä. Voittomaalin iski alivoimalla Julius Junttila, jolle osuma oli KHL-uran ensimmäinen.

Jokerit aloitti pelin terävästi ja se pitikin ensimmäiset 13 minuuttia pelin ohjia hallussaan. Tuolloin se onnistui iskemään ottelun avausmaalin, kun Jesse Joensuu ohjasi ylivoimalla Alex Grantin laukoman kiekon isäntien maaliin.

Jokerit ehti olla johdossa ainoastaan 14 sekuntia, kun peli oli taas tasan. Robin Hanzlin tasoitusmaali joukkueensa ensimmäisestä tilanteesta myös sekoitti Jokereiden peliä ja ote hienoisesti siirtyikin Spartakille. 

Jokereiden hyökkäyspelistä puuttui terävyys, jolla olisi voitu alun hyvistä tilanteista tehdä useampikin osuma. Toki Spartak-pelaajien uhrautuva puolustaminen vaikeutti maalien tekemistä, sillä useampikin laukaus pysähtyi kotijoukkueen pelaajiin. Pelaaminen oli kuitenkin selvästi paremmalla tasolla, mitä se oli edellisessä ottelussa Neftehimikiä vastaan.

Toisessa erässä Jokereiden peliä sekoittivat kolme jäähyä, jotka joukkue kuitenkin selvitti erinomaisesti. Erän ainoan maalinkin helsinkiläiset iskivät alivoimalla, kun Julius Junttila laukoi KHL-uransa avausmaalin.

Siinä missä Spartak tasaviisikoin pystyi keskialueen Jokereilta tukkimaan, omien ylivoimiensa aikana väylä moskovalaismaalille aukesi luvattoman helposti. Jokereiden alivoimaosuma oli jo Spartakille jo kauden kahdeksas ylivoimalla päästetty osuma.

Kahdesti haastettu maali ja helposti vihellettyjä jäähyjä

Jokerit sai kiekon toistamiseenkin alivoimalla Spartakin maaliin, mutta sitä ei lopulta hyväksytty. Brian O'Neill kävi törkkäämässä Julius Húdáčekin alla olleen kiekon sisään, mutta lopullinen hylkäyksen syy oli maalivahdin häirintä. Maalia tarkisteltiin peräti kahdesti kuvanauhoilta, ja tuomio muuttui hyväksytystä maalista hylättyyn.

Paikalliset toimittajatkin ovat kiinnittäneet huomionsa Jokereille puhallettaviin rangaistuksiin, joita näyttäisi tulevan hiukan herkemmin heille kuin muille. Erätaukohaastattelussa asiasta kysyttiin Jordan Schroedrilta, joka kuitenkin totesi, ettei kommentoi aihetta.

Mitä pidemmälle peli eteni, sitä selvemmin ote siirtyi Spartakille. Tosin Jokerit siirtyi kolmannessa erässä selvästikin puolustuskannalle, tarkoituksenaan vaan estää isäntien maalintekoyritykset. Spartak vyörytti hyökkäyksiään kohti tolppien väliin palannutta Jānis Kalniņšia, mutta tänään Jokreilla oli hiukan onneakin oman maalin varjelemisessa.

Kun kerran Spartak ei saanut maalia tehtyä, niin Jokerit onnistui ottelun loppuvaiheilla iskemään kolmannen maalin hienosta ylivoimahyökkäyksestä. Tuo oli Jokereiden ainoa laukaus kolmannessa erässä. Osuman sai viimeistellä pitkän tauon jälkeen Peter Regin.

Isännät eivät saaneet mkavennusta enää aikaiseksi, vaikka saikin viimeisen minuutin pelata ylivoimalla kuudella neljää vastaan.

Työn sankareita

Jokereiden joukkueesta kannattaa mainita kovasti töitä molempiin suunntiin tehnyt John Norman, kahdesta jäähystään huolimatta. Myös Kalniņš ansaitsee kiitokset, varsinkin kolmannen erän tärkeistä torjuinnoistaan.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki otti mielellään kaksi pistettä mukaansa Moskovasta.

− Olen tyytyväinen voittoon, varsinkin kun pari viimeistä peliä ei ollut mennyt niin hyvin. Pelaajista olen ylpeä, että jaksoivat taistella ottelun lopussa. Erikoistilannepelaaminen oli meiltä tänään erittäin hyvää. Kalniņš oli tänään avain menestykseen. Hienoa saada täältä kaksi pistettä matkaan, sillä tämä ei ole helppo paikka pelata. Nyt otetaan hiukan lepoa ja valmistautuminen kotipeliin alkaa sen jälkeen, kertoi Marjamäki.

» Lähetä palautetta toimitukselle