Jokereiden avauserän hermoilu maksoi pisteet, Spartak voitti Jokerit toistamiseen viikon sisällä

KHL / Raportti
Julius Hudacek keräsi itsensä heikon avauserän jälkeen eikä antanut Jokereiden juhlia maalillaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Yksi musta avauserän minuutti koitui Jokereiden kohtaloksi Moskovassa. Antti Niemi torjui tänään Jokereiden maalilla mallikkaasti.

Ottelu alkoi Moskovassa molempien hiukan tarkkaillessa toistaan. Ensimmäinen kunnollinen maalipaikka aukesi Jokereille, kun Petri Kontiola murtautui maalille. Julius Hudacek ei kuitenkaan ollut vielä yllätettävissä.

Avausmaalin teki isäntäjoukkue Spartak, kun Jokereiden puolustus päästi Mikhail Kotlyarevskyn pyörähtämään pisteiden välissä ja iskemään kiekon ohi Antti Niemen. 22-vuotias hyökkääjä iski uransa ensimmäisen KHL-maalin. Jokereiden peli lamaantui tästä hetkiseksi ja heti seuraavassa vaihdossa pääsi Alexander Khokhlachev iskemään kiekon Niemen taakse.

Spartak pääsi hetkeksi vyöryttämään tilanteita Jokereiden maalille, mutta Niemi maalillaan torjui hyvin ja piti vieraat pelissä mukana. Jokereidenkin paniikki helpotti ja se pääsi jälleen myös hyökkäyspelaamistaan rakentamaan.

Kolme ja puoli minuuttia ennen erän loppua, yllätti Ahti Oksanen Hudacekin laukomalla kiekon tarkasti takanurkkaan helpohkon näköisesti. Aivan erän lopussa Jokerit joutuivat kahden miehen alivoimalle ja pystyväitkin pitämään isännät poissa maalipaikoilta. Marko Anttila onnistui pitkällä mailallaan katkaisemaan viivalle annetun syötön ja karkaamaan läpiajoon. Anttila laukoi tarkasti ranteella kiekon ohi Hudacekin ja tasoitti pelin ollessaan kahden miehen alivoimalla.

Avauserän laukaukset olivat 14-5 Spartakille. Lukemista voi helposti tehdä johtopäätökset sekä isäntien hallinnasta että Hudacekin vaisuudesta Spartakin maalilla.

Toinen erä alkoi vielä Jokereiden alivoimalla, joka tänään sujui mallikkaasti. Tasaviisikoin peli olikin huomattavasti tasaisempaa kuin avauserässä. Spartak siirtyi jälleen johtoon, kun Patrik Hersley pääsi iskemään suoraan syötöstä hirmuisen lyöntilaukauksen ja kiekon viuhuessa maskipelaajien ohi takanurkkaan.

Jokerit pääsi erän lopussa ylivoimalla kokeilemaan tasoitusta, muttei oikein saanut kuvioitaan kulkemaan. Spartak joutui kuitenkin rikkomaan ja uudestaan ja summerin soidessa tuomittiin seuraavalle moskovalaispelaajalle jäähy. Näin Jokereille oli uusi ylivoima tiedossa kolmannen erän alkuun.

− "Alivoimapelaamisemme on toiminut todella hyvin. Meillä oli vasta yksi ylivoima, joten sen toimivuudesta ei vielä osaa sanoa", kertoi Jesse Joensuu erätaukohaastattelussa. "Kolmannessa erässä meidän pitää estää Spartakin pitkät syötöt ja onnistua itse iskemään kiekko pari-kolme kertaa maaliin", avasi hän vielä suunnitelmia päätöserään.

Päätöserän alun ylivoima ei tuottanut tulosta, vaikkakin paikkoja Jokerit sai luotua enemmän. Jokerit otti ottelussa kuskin paikan ja pystyi rakentamaan hyökkäyksiään isäntien alueelle, mutta Spartakin puolustus Hudacekin johdolla kesti eikä Jokerit hyvästä yrityksestä huolimatta onnistuneet tasoitusmaalia iskemään. Loppusekunneilla pääsi Spartak Martins Karsumsin toimesta iskemään kiekon tyhjään maaliin ja sinetöi isäntien 4-2 voiton.