Jori Lehterän kolmen pisteen ilta johdatti Spartakin lähelle pudotuspelejä

KHL / Raportti
Jori Lehterä nosti kauden maalimääränsä yhdeksään.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Spartak Moskova antoi kotijäällään HK Sotsille oppitunnin voittamalla olympiakaupungin joukkueen selkein lukemin.

Jori Lehterän edustama Spartak Moskova nousi KHL:ssä 62 pisteeseen kaatamalla HK Sotšin lukemin 6–1. Suomalaissentteri iski ottelussa kaksi maalia ja antoi yhden maaliin johtaneen syötön. Jere Karjalainen ei pelannut vieraiden riveissä.

Spartakilla on runkosarjaa jäljellä kaksi ottelua. Näistä joukkueelle riittää yksi piste pudotuspelipaikkaan. Spartak kohtaa vielä Sibir Novosibirskin ja joukkuetta kiivaasti jahtaavan Vitjaz Podolskin.

Spartak varmistaa pudotuspelipaikan myös, mikäli Vitjaz taipuu tiistai-iltana Helsingin Jokereille tai torstaina SKA Pietarille.

Kaksi erää tiukkaa taistelua

Spartak aloitti tiistaina maalinteon heti ensimmäisessä erässä, kun kokenut venäläishyökkääjä Sergei Shirokov iski kauden 22. maalinsa ja vei kotijoukkueen johtoon.

Toisessa erässä HK Sotši otti neljä kahden minuutin jäähyä ja kaksi jäähyä maksoi joukkueelle alivoimamaalin.

Ensin Lehterä iski Spartakin 2–0-johtoon reilun viiden minuutin pelin jälkeen Shirokovin syötöstä ja erän lopulla Artjom Fjodorov vei ylivoimalla kotijoukkueen jo kolmen maalin johtoon.

Spartak kaunisteli lukemia päätöserässä

Kurinalaisesti tiistaina esiintynyt Spartak iski tuplasi kolmannessa erässä maalisaldonsa. Shirokov ja Lehterä iskivät illan toiset maalinsa sekä Martin Bakos osui tolppien väliin erän viimeisillä minuuteilla. HK Sotšin ainokaisen iski Ivan Rudenkov kolmannen erän puolivälissä.