Jokerit otti kauden seitsemännen voiton erikoistilannemaaleilla

KHL / Raportti
Sakari Manninen oli pelipäällä keräten 2+2-tehopisteet.
Helsingin Jokerit palasi voittokantaan voittamalla vieraissa torstaina HC Slovan Bratislavan numeroin 5-3. Ottelun ratkaisuksi nousivat erikoistilanteet sekä Sakari Manninen, joka viimeisteli itse kaksi maalia ja syötti kaksi.

Helsingin Jokerit ei ollut kyennyt voittamaan vahvana kotijoukkueena tunnettua HC Slovan Bratislavaa yli kolmeen vuoteen. Isännät olivat vahvistuneet kesänaikana paljon, joten illasta ei ollut odotettavissa Jokereille helppoa.

Bratislavassa torstaina pelattu kamppailu oli erittäin viihdyttävä. Helsinkiläiset voittivat ottelun viimeisen erän nousullaan. Ottelu oli erittäin tasainen, mutta isännät menivät kolme kertaa johtoon ennen kuin jokerilauma ratkaisi voiton kolmannessa erässä kolmella maalillaan.

Jokerit lähti kamppailuun ilman kapteeniaan Peter Reginiä, joka loukkaantui tiistai-iltana ottelussa Dinamo Riikaa vastaan. Kapteenina toimi ensimmäistä kertaa joukkueen tähtipuolustaja Sami Lepistö.

Näin syntyi ensimmäinen isä-poika kaksikko Jokereiden kapteenina kautta-aikojen, sillä Samin isä Jussi Lepistö toimi joukkueen kapteenina omalla urallaan 1980-luvulla. Ottelu oli kapteenille onnistunut myös henkilökohtaisella tasolla, kun Lepistö keräsi kaksi syöttöpistettä, joilla hän nousi puolustajien pistepörssin jaetulle toiselle sijalle.

Tilanteita riitti alusta saakka

Ottelu alkoi vauhdikkaalla ja tasaisella avauserällä. Molemmissa päissä nähtiin paljon tilanteita, eikä kumpikaan maalivahti täysin vakuuttanut.

Maalinteon aloitti viiden minuutin pelin jälkeen Rudolf Cerveny ohjaamalla Jeff Taffen laukauksen ylivoimalla jokerilauman verkkoon.

Jokerit pääsi kertaalleen ylivoimalle myös itse avauserässä ja käytti sen hyväkseen tasoittaen ottelun. Pekka Jormakka ohitti Jakub Stepanekin kauden neljännellään Sakari Mannisen ja kapteeni Lepistön syötöstä.

Erän loppuhetkillä Ivan Svarny pääsi yllättämään Ryan Zapolskin siniviivalta ja siirsi slovakialaisjoukkueen jälleen edelle. Maali oli romuluisen puolustajan ensimmäinen tehopiste tällä kaudella.

Toisessa erässä peli jatkui hyvin samanlaisena ja tilanteita riitti molemmissa päissä. Erän alkupuolella Jokerit tasoitti toistamiseen, tällä kertaa tasavajaalla. Manninen ohjasi upeasti Steve Moseksen syötön maaliin nopean hyökkäyksen päätteeksi.

Erän loppupuolella pelattiin jälleen tasavajaalla ja tällä kertaa tilan pääsi hyödyntämään isäntäjoukkue, kun kapteeni Michal Sersen niittasi siniviivalta joukkueen jälleen johtoon. 37-vuotias Jeff Taffe sai illan toisen syöttöpisteensä ja kasvatti kauden pistesaldokseen jo 12.

Kolme maalia viiteen minuuttiin

Kolmannessa erässä vierasjoukkueen työmäärä palkittiin ja onnistumisia alkoi sadella. Heti erän alkuun Jokerit tasoitti ottelun kolmannen kerran jälleen erikoistilanteessa - alivoimalla. Mika Niemi pääsi pelaamaan entisen NHL-lupauksen Eric Gelinasin edestä kiekon Marko Anttilalle, joka teki läpiajosta kauden viidennen maalinsa.

Alle neljä minuuttia tasoituksesta, niin Jokereiden illan paras ketju Manninen-Moses-Ikonen vei vieraat ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon Henri Ikosen kauden ensimmäisellä maalilla. Ja alle minuutti tästä, niin Manninen teki illan toisensa vanhanaikaisella.

Loppuerän helsinkiläisjoukkue pelasi tarkasti lukuunottamatta John Normanin ottamaa rangaistusta laitataklauksesta. Jokerit kuitenkin kesti tuonkin alivoiman kuten kaksi edeltävää ja yhdestä takaisku maalista huolimatta jatkaa vakuuttavaa erikoistilanne pelaamista KHL:ssä.

Lopussa isännät hakivat kavennusosumaa reilun kahden minuutin ajan ilman maalivahtia siinä kuitenkaan onnistumatta.

Molemmat joukkueet laukoivat maalia kohti ottelussa 24 kertaa. Jokerit palaa kotikaukaloon vieraskiertueeltaan ja kohtaa maanantaina konfferenssin seitsemäntenä olevan HK Sotšin.

Muokattu 28.9.2018 klo 8.24: Korjattu Sami Lepistön syöttöpisteiden määrä päivitetyn ottelupöytäkirjan tultua julki