Löövin kaaliperhonen piti Jokerit voittokannassa

KHL / Raportti
Viktor Lööv "tykitti" ottelun voitto-osuman.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Jokerit ja Sibir kävivät lauantai-iltapäivänä tiukan väännön sarjapisteistä. Helsinkiläisjoukkue käänsi kamppailun voitokseen muutama minuutti ennen loppua, kun puolustaja Viktor Löövin viivalta lähettämä ropellikiekko leijaili sisään.

Iltapäivän taisto Novobirskissä alkoi vauhdikkaasti, kun molemmat joukkueet latoivat maaleja vuorotahtiin. Jokerit löi ensitahdit jo avausvaihdossa, mutta isännät kuittasivat heti perään. Samoin kaksi liki peräkkäistä osumaa nähtiin erän puolivälissä. Tauolle mentiin kuitenkin isäntien 3-2-johdossa, kun Mikael Ruohomaa osui pystyhyökkäyksestä.

Toisessa ja kolmannessa erässä maalinteon tahti rauhoittui, kun molemmat alkoivat pelata huolellisimmin puolustuksen kautta. Vieraat hallitsivat kamppailua, mutta isäntien todella uhrautuva puolustuspeli piti Jokerit kurissa. Helsinkiläiset onnistuivat kuitenkin tasoittamaan pelin toisessa erässä, joten viimeiselle kaksikymmentäminuuttiselle lähdettiin tasatilanteessa.

Päätöserässä molemmilla oli omat paikkansa ratkaista ottelu. Muutama minuutti ennen summeria Viktor Lööv lähetti siniviivalta epämääräisen laukauksen, joka leijaili lopulta Sibirin verkkoon. Isännät eivät onnistuneet enää kirimään peliä tasoihin, joten Jokereiden voittoputki venyi viiteen otteluun.

Jokeripakit tehokkaina

Jokereiden neljästä maalista peräti kolme teki puolustaja. Alakerrassa huolta aiheutta avauserässä Niklas Friman, jonka kaulaan osui vastustajan luistin. Hän meni koppiin paikkailtavaksi, mutta pystyi vielä palaamaan otteluun.

- Kun alla on tuollainen kova voitto TsSKA:n tyylisestä joukkueesta, on ensimmäinen vieraspeli aina vähän hankala. Ensimmäinen erä oli todella outo, mutta sen jälkeen otimme hyvin homman haltuumme ja ansaitsimme voittomme, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki näki.

- Sibir ylimiehitti välillä omalla alueellaan, jolloin viivaan avautui tilaa. Hyviä vetoja oli pakeiltamme tietenkin myös.

Voittomaalin iskenyt Lööv oli myös tyytyväinen voittoon, mutta ihmetteli avauserän menoa.

- Avauserä oli todella outo. Pelaajia vain meni joka puolella ja avautui paljon ylivoimahyökkäyksiä puolin ja toisin. Mukavaa varmasti faneille, mutta ei lainkaan valmentajille. Kolme omiin yhdessä erässä ei ole lainkaan hyväksyttävää, Lööv pohti.

- Toisessa erässä otimme peliä haltuumme ja lopussa onnistuimme voittamaan minun onnekkaalla maalillani. Voitto oli mielestäni ansaittu, vaikka maali onnekas olikin.

» Lähetä palautetta toimitukselle