KHL:n pudotuspelit 2020: Harri Säterin muuri murtui Novosibirskissa, TsSKA ja Ak Bars Kazan voittivat omat pelinsä jatkoerässä

KHL / Raportti
Harri Säteri päästi ottelusarjan ensimmäiset maalinsa iltapäivän ottelussa.
Kuva © Saimi Airaksinen

KHL:n pudotuspeleissä on kolmen pelatun kierroksen jälkeen kolme sarjaa, jotka ovat tilanteessa 3–0.

Sibir Novosibirsk (5.) vs. (4.) Avtomobilist Jekaterinburg, Sibir johtaa sarjaa voitoin 3−0

Tunnelma Sibirin urheilukeskuksessa oli katossa heti avausminuuteista lähtien kotijoukkueen voitettua kaksi ensimmäistä sarjan ottelua. Tunnelmaa kesti läpi ottelun, sillä Sibir Novosibirsk otti ottelussa voiton Avtomobilist Jekaterinburgista aina pitkän kaavan mukaan.

Ratkaisua tarvitsi hakea aina ensimmäisestä jatkoerästä, kunnes ajassa 69.41 Nikita Šaškov ratkaisi ottelun kotijoukkueelle ohittamalla 35 kertaa ottelussa torjuneen Jakub Kovarin maalin lähietäisyydeltä.

Ottelussa suomalaishyökkääjä Juuso Puustinen iski varsinaisella peliajalla hattutempun ja jokaiseen Puustisen iskemään maaliin antoi syötön puolustaja Jyrki Jokipakka, joka pelasi lähes 30 minuuttia.

Myös Mikael Ruohomaa tehoili ottelussa, kun keskushyökkääjä saalisti syöttöpisteen Puustisen toiseen maaliin. Jukka Peltolalle ei merkitty ottelussa yhtään tehomerkintää.

Sibirin maalilla Harri Säterin reilut 142 minuuttia kestänyt nollaputki katkesi, mutta maalivahdille kertyi silti ottelussa 37 torjuntaa. Säterin onnistuivat ottelussa ohittamaan Maksim Berezin, Peter Holland ja kolmannessa erässä alivoimalla tasoituksen tehnyt Geoff Platt.

Torpedo Nižni Novgorod (8.) vs. (1.) TsSKA Moskova, TsSKA johtaa sarjaa voitoin 3−0

Tulikuuman ottelun aluksi Maksim Mamim vei moskovalaiset vieraat johtoon, mutta kotijoukkueen Andrei Belevich avauserän loppupuolella tasoitti ottelun. Ratkaisu venyi jatkoerään, kun Anton Slepyšev ratkaisi ottelun vieraille ajassa 64.24 ja moskovalaiset juhlivat sarjan kolmatta voittoa lukemin 2−1.

Ottelussa nähtiin myös yksi epäonnistunut rangaistuslaukaus, kun Torpedon Sergei Zborovski sulki kiekon käteensä ja TsSKA:n Mihail Grigorenko epäonnistui yrityksessään.

Tunteet kävivät ottelun aikana kuumana, ja toisen erän puolen välin jälkeen kotijoukkueen Daniil Iljin ja vieraiden Klas Dahlbeck pudottivat hanskat ansaiten tappelusta viiden minuutin rangaistukset.

Erikoistilanteet eivät tuoneet iloa kummallekkaan joukkueelle, sillä ottelun kaikki maalit tehtiin tasakentällisin. Sarja jatkuu Nižni Novgorodissa sunnuntaina. TsSKA Moskovalla on ensimmäinen mahdollisuus katkaista sarja.

Neftekhimik Nižnekamsk (8.) vs. (1.) Ak Bars Kazan, Ak Bars johtaa sarjaa voitoin 3−0

Kiihkeän ottelu tarjoili monia jäähyjä, mutta varsinaisen peliajan maalit syntyivät kolmannen erän aikana. Ensiksi Emil Galimov laukoi vierailijat johtoon ja erän loppupuolella kotijoukkueen Mihail Fisenko tasoitti ottelun. Vaiheikkaan ottelun ratkaisu syntyi jatkoerässä, kun Galimov illan toisellaan ratkaisi pelin vierailijoille ajassa 72.13 ja Ak Bars juhli kolmatta voittoa lukemin 2−1.

Neftekhimikin Jonas Enlund sai tilastoihin yhden laukauksen ja peliaikaa 17.27, kun taas Ak Barsin Jesse Virtanen tilastoissa komeili kolme laukausta maalia kohti peliajan ollessa 18.19.

Erikoisinta ottelussa oli, että kaikki ottelun maalit tehtiin tasakentällisin, eivätkä monet erikoistilannemahdollisuudet tuoneet juhlintaa kummallekaan joukkueelle. Sarja jatkuu Nižnekamskissa sunnuntaina. Ak Bars Kazanilla on mahdollisuus ratkaista ottelusarja.

Spartak Moskova (5.) vs. (4.) Dinamo Moskova, Dinamo johtaa sarjaa voitoin 2−1

Spartak Moskova otti kovan taistelun jälkeen tärkeän 5–4-voiton ensimmäisessä jatkoerässä. Voittomaali syntyi ajassa 75.27, kun Mihail Kotliarevski ohitti Ivan Bocharovin

Dinamo johti ottelua avauserässä 3–0-lukemin, mutta Spartakin aikalisä ja maalivahdin vaihto herättivät joukkueen. Dinamo oli kolmannen erän lopulla vielä lähellä voittoa, mutta Patrik Hersley tasoitti pelin ajassa 57.16.