Joonas Nättinen iski hattutempun KHL:ssä – Vitjazille arvokas voitto

KHL / Raportti
Joonas Nättinen tuplasi kauden maalimääränsä Severstalia vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Vitjaz Podolskin suomalaishyökkääjä Joonas Nättinen iski kolme maalia vierasottelussa Severstal Tšerepovetsia vastaan maanantai-iltana.

Vitjaz Podolsk kävi hakemassa tärkeät kaksi pistettä Tšerepovetsista lukemin 4–1. Voiton takuumiehenä oli suomalaishyökkääjä Joonas Nättinen, joka kuritti kotijoukkuetta kolmella maalillaan.

Nättisen KHL-kausi on ollut vaikea, sillä ennen tätä ottelua tilillä oli tehot 3+9, mutta illan suorituksilla hyökkääjä tuplasi maalimääränsä.

Jämsäläislähtöinen hyökkääjä muodosti ottelussa kakkoskentän yhdessä Aleksei Byvaltsevin ja Pekka Jormakan kanssa. Molemmille ketjukavereille kertyi ottelussa kaksi syöttöpistettä.

Severstalin pelaamista ottelussa vaikeutti puolustaja Vladislav Provolnevin pelirangaistus ottelun toisessa erässä. Provolnev lensi suihkuun ottelun 28. peliminuutilla päähän kohdistuneesta taklauksesta. Viiden minuutin ylivoimalla Vitjaz ei onnistunut kuitenkaan maalinteossa.

Voitolla Vitjaz katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappioputken ja nousi läntisessä konferenssissa 58 pisteeseen, kun runkosarjaa on joukkueella kymmenen ottelua jäljellä.
Vitjazilla on tukeva ote pudotuspelipaikkaan.

Yhdeksännellä sijalla oleva HK Sotshi on 48 pisteessä 52 pelatun ottelun jälkeen. Severstal Tšerepovets on kymmenennellä sijalla kymmenen pisteen päässä pelin enemmän Vitjazia pelanneena.

Juttua muokattu 27.1.2019 kello 20.50: HK Sotshin pistemäärä korjattu.