Jokereille kauden ensimmäinen vierasvoitto – Nicklas Jensen osui kahdesti

KHL / Raportti
Tanskalaishyökkääjä Nicklas Jensen on viidellä (4+1) tehopisteellään Jokereiden tehoikkain pelaaja neljän pelatun ottelun jälkeen.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Helsingin Jokerit pelasi kauden ensimmäisen vierasottelunsa ja kaatoi nihkeän esityksen jälkeen Severstal Tšerepovetsin maalein 4-1. Tanskalaishyökkääjä Nicklas Jensen teki ottelussa kaksi maalia.

Jokerit aloitti viiden ottelun vieraspelikiertueensa Tšerepovetsista, jossa se kaatoi paikallisen Severstalin nihkeän esityksen jälkeen maalein 4-1. Ottelu oli vierasjoukkueelle vaikea, kiekko poltteli helsinkiläisten mailoissa ja kiekonmenetyksiä tuli runsaasti. Severstal laittoi vierasjoukkueen ajoittain ahtaalle ja voitti ottelun laukaukset peräti 28-20.

Ensimmäisessä erässä maalinteon aloitti vierasjoukkue, kun Severstalin puolustus lahjoitti kiekon Nicklas Jensenille ja tanskalainen ohitti maalivahti Rafael Khakimovin läpiajosta. Severstal tuli kuitenkin tasoihin vielä samaisessa erässä Daniil Vovchenkon maalilla.

Heti toisen erän alussa Henrik Haapala löysi Severstalin maalinkulmalta Jensenille, joka ampui jo illan toisen maalinsa ja kauden neljännen. Voittomaaliksi jääneeseen osumaan toisen syöttöpisteen sai Mikko Lehtonen, jolla on nyt kasassa neljässä ottelussa neljä (2+2) tehopistettä. Erän lopussa John Norman voitti hyökkäyspään aloituksen ja jykevän tanskalaispakin Oliver Lauridsenin laukaus pomppi onnekkaasti maaliin.

Kolmannessa erässä ainoan maalin teki Henri Ikonen tyhjään maaliin Severstalin hakiessa kavennusta ilman maalivahtia. Jokereiden maalissa Janis Kalnins torjui 27 laukausta ja latvialainen otti kauden toisen voittonsa.

Jokerit jatkoi näin voittojen tiellä, kun lauantaina oli kaatunut kotiyleisön edessä suurinumeroisesti Dinamon Riika. Kauden neljästä ensimmäisestä ottelusta helsinkiläisillä on saldona nyt kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

Pelaavan kokoonpanon ulkopuolella Jokereilta oli tänään vieraskiertueella mukana oleva kolmosmaalivahti Aleksanteri Heiskanen, puolustaja Alex Grant sekä hyökkääjä Matias Myttynen. Lisäksi Jokereiden kokoonpanoon merkitty nuori hyökkääjä Konsta Hirvonen jäi ilman peliaikaa.

Loukkaantumisten takia Jokereiden kauden ensimmäisen vierasmatkan kokonaan väliin jättivät harjoitusotteluissa kolhuja saaneet hyökkääjät Veli-Matti Savinainen sekä Brian O´Neill. Tuoretta maailmanmestaria Savinaista odotetaan takaisin tositoimiin syys-lokakuun taitteessa. Viime kauden KHL:n runkosarjan pistepörssissä viidenneksi sijoittunut O´Neill puolestaan jättää väliin vielä ainakin kuluvan viikon vierasottelut.

Jokereiden vieraskiertue jatkuu perjantaina Nižni Novgorodissa, jossa vastaan asettuu paikallinen Torpedo. Sunnuntaina helsinkiläiset joutuvat sitten todelliseen testiin Pietarissa, kun vastassa on Jori Lehterän tähdittämä jättiseura SKA.